iVario Pro, iCombi Pro, ConnectedCooking: Αξιοποιήστε στο έπακρο την επαγγελματική κουζίνα με την RATIONAL

Οι προκλήσεις στις επαγγελματικές κουζίνες ποικίλλουν, από το υψηλό κόστος και την έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού έως τις αυξανόμενες απαιτήσεις των επισκεπτών. Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, όπως τα iVario Pro και iCombi Pro της RATIONAL, που μαζί καλύπτουν έως και το 90% όλων των κοινών εφαρμογών μαγειρέματος, είναι εύχρηστα και εγγυώνται εξαιρετική ποιότητα φαγητού. Το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης κουζίνας ConnectedCooking ολοκληρώνει το πακέτο και διασφαλίζει ότι οι χρήστες έχουν πάντα τον έλεγχο.

   

«Το iVario Pro είναι ένα πραγματικό πολυμηχάνημα,” λέει ο κ.Μάριος Σαββάτης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας της RATIONAL. «Στις επαγγελματικές κουζίνες, αντικαθιστά ανατρεπόμενα τηγάνια, βραστήρες και συσκευές μαγειρέματος υπό πίεση ενώ στα εστιατόρια αντικαθιστά εστίες, κατσαρόλες, τηγάνια, φριτέζες και μπαιν-μαρί». Όπου υπάρχει ανάγκη για ευελιξία – για παράδειγμα στο à la carte – ο κ. Σαββάτης προτείνει ένα μοντέλο με 2 κάδους. Στα iVario Pro 2-S και 2-XS, για παράδειγμα, ταυτόχρονα στον ένα κάδο μπορούν να μαγειρεύονται ζυμαρικά και στον άλλο κάδο να ψήνονται μπριζόλες. Αν πρέπει να γίνουν περισσότερες εφαρμογές ταυτόχρονα, ο κάδος μπορεί να διαιρεθεί σε έως τέσσερις μαγειρικές ζώνες με διαφορετικό έλεγχο θερμοκρασίας. Από την άλλη, τα μεγαλύτερα μοντέλα ενός κάδου είναι ιδανικά για βιομηχανίες και catering: με ωφέλιμο όγκο 150 λίτρων, το iVario Pro XL μπορεί να φτιάξει περίπου 400 μερίδες σούπας λαχανικών σε 35 λεπτά ή 15 κιλά ζυμαρικών σε 22 λεπτά, χωρίς την ανάγκη επίβλεψης και με σταθερή, υψηλή ποιότητα. «Συγκρινόμενα με την συμβατική τεχνολογία κουζίνας, όλα τα μοντέλα iVario Pro είναι έως και 4 φορές πιο γρήγορα ενώ καταναλώνουν έως και 40% λιγότερη ενέργεια.» μας εξηγεί ο κ. Σαββάτης. «Αυτές οι ιδιότητες βασίζονται στον λεπτό πάτο με τις ενσωματωμένες δυνατές αντιστάσεις. Ένα iVario Pro 2-S μπορεί να φέρει δέκα λίτρα νερού σε σημείο βρασμού σε μόλις πέντε λεπτά, ενώ ένας συμβατικός βραστήρας χρειάζεται έως και 20 λεπτά.»

Το iCombi Pro, από την άλλη, χαρακτηρίζεται από την ολοκληρωμένη μαγειρική του τεχνογνωσία. Προγραμματίζει και ελέγχει τις μαγειρικές διαδικασίες ανεξάρτητα και εγγυάται επαναλαμβανόμενη υψηλή ποιότητα φαγητού σε όλες τις ράγες – χάρη στην απλή και διαισθητική λειτουργία του, ακόμα και με χειρισμό από ανειδίκευτο προσωπικό: «Με την λειτουργία MyDisplay, το περιβάλλον χειρισμού μπορεί να διαμορφωθεί. Στην συνέχεια, ο χρήστης απλά επιλέγει το εικονίδιο για το επιθυμητό τρόφιμο και το iCombi Pro θα κάνει τα υπόλοιπα. Θα ειδοποιήσει μόνο όταν χρειάζεται φόρτωση ή εκφόρτωση» εξηγεί ο κ. Μάριος Σαββάτης. Το combi-steamer επίσης καθαρίζεται μόνο του. Αναγνωρίζει το επίπεδο ακαθαρσίας του και προτείνει ένα από τα εννέα προγράμματα πλύσης, την διάρκεια και την ποσότητα των χημικών – εσείς απλά βάζετε μέσα τις αντίστοιχες ταμπλέτες. «Η νέα επιλογή του iCareSystem, AutoDose είναι ιδιαίτερα πρακτική.» συνιστά ο κ. Σαββάτης. Το ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού και αποθήκευσης στέρεων απορρυπαντικών, επιτρέπει τον αυτόνομο καθαρισμό με το πάτημα ενός κουμπιού ή βάση προγραμματισμού – χωρίς να έρχεται ο χρήστης σε επαφή με χημικά.

«Τα αυθεντικά αξεσουάρ χρησιμοποιούνται για διάφορες μαγειρικές εφαρμογές.», συνεχίζει ο κ. Μάριος Σαββάτης. «Συμπληρώνουν τα μαγειρικά συστήματα iVario Pro και iCombi Pro ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και εγγυώνται εξαιρετικά αποτελέσματα και βελτιστοποιημένες ροές εργασίας.» Η σταυρωτή & ραβδωτή σχάρα γκριλ για το iCombi Pro δίνει στα λαχανικά, το ψάρι ή το κρέας κλασικό ή αμερικάνικο μοτίβο γκριλ ενώ το καλάθι τηγανίσματος για το iVario Pro απομακρύνει αυτόματα τις πατάτες από το λάδι μόλις είναι έτοιμες.

     

Το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης κουζίνας ConnectedCooking κάνει τις διαδικασίες στην επαγγελματική κουζίνα ακόμα πιο γρήγορες, απλούστερες και ασφαλέστερες. Η δωρεάν πλατφόρμα προσφέρει πρόσβαση στα συνδεδεμένα μαγειρικά συστήματα RATIONAL μέσω υπολογιστή, tablet ή smartphone – μέσω της εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε πληροφορίες, όπως η χρήση, η κατάσταση καθαρισμού, η κατανάλωση ενέργειας και τα δεδομένα HACCP της συσκευής. «Για παράδειγμα, για πελάτες που έχουν ένα σύστημα μαγειρέματος σημαντικό όφελος είναι οι αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού,», λέει ο κ. Σαββάτης, «ενώ οι εταιρείες με πολλά υποκαταστήματα μπορούν να δημιουργήσουν συνταγές και προγράμματα μαγειρικής στα κεντρικά τους γραφεία και να τις μεταφέρουν με ένα απλό κλίκ στα μαγειρικά συστήματα των υποκαταστημάτων. Αυτό εγγυάται ενιαία αποτελέσματα σε όλες τις τοποθεσίες».

Με τα προϊόντα RATIONAL, οι επαγγελματίες αξιοποιούν στο έπακρο την κουζίνα τους, απλοποιούν την εργασία για το προσωπικό τους και μπορούν πάντα να βασίζονται στην εξαιρετική ποιότητα των γευμάτων. Περισσότερες πληροφορίες για το iVario Pro, το iCombi Pro και το ConnectedCooking μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο rational-online.com.