Το iVario στο catering: Παραγωγή χωρίς συμβιβασμούς.

Στο catering, το iVario είναι σαν ένα ανατρεπόμενο τηγάνι που έχει αναπτυχθεί περισσότερο, με μεγάλη συνέπεια και μπορεί να αντικαταστήσει τα ανατρεπόμενα τηγάνια, τους βραστήρες και τις χύτρες ταχύτητας. Το βράσιμο, το τηγάνισμα και το βαθύ τηγάνισμα λειτουργούν τώρα με το ίδιο σύστημα μαγειρέματος. Ταυτόχρονα, προσφέρει ταχύτητα και ακρίβεια, ενώ παράλληλα παρακολουθεί τη διαδικασία μαγειρέματος και υποστηρίζει τον σεφ. Με λίγα λόγια, ο χρήστης επωφελείται από την εξοικονόμηση χώρου, χρόνου και πρώτων υλών, την υψηλή ποιότητα φαγητού και περισσότερη απόδοση. Τι σημαίνει όμως αυτό συγκεκριμένα;

Ταχύτητα και ακρίβεια σε επαγγελματικές κουζίνες

Όσον αφορά την προθέρμανση, τίποτα δεν είναι τόσο γρήγορο, όσο το iVario, καθώς μπορεί να φτάσει τους 200 °C σε 2,5 λεπτά. Τα συμβατικά συστήματα μαγειρέματος, από την άλλη πλευρά, όπως αυτά με βάσεις δοχείου πάχους μεταξύ 10 και 40 mm, απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο. Ταυτόχρονα, η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα, η θερμοκρασία ελέγχεται με ακρίβεια και, επομένως, χρησιμοποιείται εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αυτό οφείλεται στο iVarioBoost, που παρέχει την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας, μόνο όταν και όπου χρειάζεται! Ένα παράδειγμα: Όταν μαγειρεύετε 12 κιλά γκούλας βοείου κρέατος για περίπου 1,5 ώρα, το iVario Pro L χρησιμοποιεί μόνο το 25% (7kW) της συνολικής θερμαντικής του ισχύος στο 75% των περιπτώσεων.

Το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας υπολογίζει τις ενεργειακές απαιτήσεις και ανακτά την ισχύ με απίστευτη ακρίβεια. Αυτό όχι μόνο έχει θετική επίδραση στην ποιότητα του φαγητού, αλλά και στα συνδεδεμένα φορτία: Σε σύγκριση με τη συμβατική τεχνολογία κουζίνας, το συνδεδεμένο φορτίο είναι έως και 9% χαμηλότερο, αλλά η απόδοση μαγειρέματος είναι έως και 20% υψηλότερη.

Παρακολούθηση & υποστήριξη

Οι εργασίες ρουτίνας ανήκουν στο παρελθόν, σήμερα το iVario αναλαμβάνει τη χρονοβόρα παρακολούθηση μιας διαδικασίας μαγειρέματος. Ο σεφ θα χρειαστεί μόνο να γυρίσει, να περιχύσει ή να αφαιρέσει κάτι όταν η μονάδα το σηματοδοτήσει. Κι όμως τίποτα δεν καίγεται, ούτε παραβράζει. Ακόμη και τα ευαίσθητα πιάτα, όπως το ριζότο ή η πουτίγκα δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου προσοχή, κάτι που απομακρύνει το άγχος από την καθημερινή εργασία και αφήνει αρκετό χρόνο για άλλες υποχρεώσεις.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά σε περιόδους ελλείψεων δεξιοτήτων: Ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση. Και τα δύο αυτά στοιχεία κάνουν το χώρο εργασίας πιο ενδιαφέρον, ειδικά για τους νέους, δημιουργούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και απαιτούν μόνο γρήγορη και απλή εκπαίδευση. Και όμως, επιτυγχάνονται κορυφαία και σταθερά αποτελέσματα. Και όσοι έχουν τόσο μεγάλη ποιότητα φαγητού να προσφέρουν, εξοικονομούν, επίσης, στις πρώτες ύλες τους. Λιγότερη σπατάλη τροφίμων, λόγω σφαλμάτων παραγωγής, μικρότερη απώλεια βάρους στην παραγωγή τροφίμων.

Το αποτέλεσμα: Το λιγότερο είναι περισσότερο.

Αν συνοψίσετε την παραγωγή τροφίμων με το iVario, γρήγορα καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι το λιγότερο είναι πράγματι περισσότερο. Όπως ο χώρος. Δεδομένου ότι ένα iVario μπορεί να αντικαταστήσει ένα ανατρεπόμενο τηγάνι, βραστήρα και χύτρα ταχύτητας, ξαφνικά υπάρχει 33% περισσότερος χώρος στην κουζίνα, κατά μέσο όρο. Σε αυτό προστίθεται η υψηλή παραγωγικότητα, λόγω της ακριβούς απόδοσης που προσφέρει ένα iVario. Πολλά περισσότερα μπορούν να παραχθούν σε λιγότερο χρόνο.

Αυτό καθιστά το iVario Pro μια επένδυση που αποδίδει πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, αν σκεφτείτε ένα μέσο εταιρικό εστιατόριο με 600 γεύματα την ημέρα, η εξοικονόμηση σε ακατέργαστα προϊόντα, η ενέργεια, ο χρόνος εργασίας και ο καθαρισμός μειώνουν το κόστος έως και 40.000 ευρώ ετησίως, σε σύγκριση με τη λειτουργία με το συμβατικό ανατρεπόμενο τηγάνι, βραστήρα και χύτρα ταχύτητας. Αυτό γίνεται χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των τροφίμων.