Πως οι πελάτες γίνονται τακτικοί: Με τον σωστό εξοπλισμό κουζίνας μπορείτε να επιτύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, έχουν πολλά να λάβουν υπόψιν προκειμένου να κάνουν τους πελάτες να επιστρέφουν: Το φαγητό θα πρέπει να είναι ελκυστικό στην όψη, όσο το δυνατό πιο θρεπτικό καιπαρά το αυξανόμενο κόστοςνα είναι υψηλής ποιότητας. Το πρόβλημα έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, περιορίζει τις επιλογές στην λειτουργία της κουζίνας. Ο καινοτόμος εξοπλισμός, εγγυάται αξιόπιστα αποτελέσματα, υγιεινό και υψηλής ποιότητας φαγητό.

«Ένας επιχειρηματίας εστίασης, λαμβάνει την μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν οι πελάτες του έρχονται ξανά.» λέει ο Μάριος Σαββάτης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας της RATIONAL. «Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το φαγητό που σερβίρει φαίνεται όμορφο και είναι νόστιμο. Όταν το προσωπικό είναι ανεπαρκές, με διαφορετικά επίπεδα μαγειρικής τεχνογνωσίας, είναι δύσκολο.» Εδώ είναι που το iCombi Pro της Rational, του παγκόσμιου ηγέτη θερμικής επεξεργασίας τροφίμων, μπαίνει στο παιχνίδι. Χάρη στην ευφυΐα του, το combi-steamer, σχεδιάζει αυτόματα τις μαγειρικές διαδικασίες και τις προσαρμόζει στο φαγητό και το φορτίο. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; «Η ακριβής και ισχυρή παροχή θερμότητας και φρέσκου ατμού στον σωστό συνδυασμό», εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης. «Για παράδειγμα, τα παναρισμένα εσκαλόπ είναι τραγανά εξωτερικά και χυμώδη εσωτερικά, σε κάθε ράφι ψησίματος».  Ο χρήστης απλά επιλέγει στην οθόνη το φαγητό ή την μέθοδο μαγειρέματος και φορτώνει το iCombi Pro. Η συσκευή θα ξεκινήσει να τηγανίζει, να ψήνει, να μαγειρεύει ή να κάνει φαγητό στον ατμό και θα βγάλει ένδειξη μόνο όταν θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες από τον χρήστη. Το iCombi Pro ξέρει τι πρέπει να κάνει ώστε να παράγει κάθε φορά ομοιόμορφα, υψηλής ποιότητας αποτελέσματα ενώ δεν παίζει κανέναν ρόλο αν θα το χειρίζεται ένας εκπαιδευόμενος σεφ ή ένας υπάλληλος χωρίς εξειδίκευση.

Σε ειδικές μαγειρικές εφαρμογές, το combi-steamer παράγει επίσης αξιόπιστα αποτελέσματα σε όρους γεύσης, χρώματος και ποιότητας. «Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι ιδιαίτερο για τους επισκέπτες σας, όπως για παράδειγμα να προσθέσετε πικάντικη καπνιστή γεύση στο κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VarioSmoker» λέει ο Μάριος Σαββάτης. Επίσης, με το μαγειρικό πρόγραμμα sous-vide, το φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί ιδιαίτερα απαλά: «Διατηρεί τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα των τροφίμων. Το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και υγιεινό φαγητό”, συνεχίζει ο ειδικός. Τέλος, η παστερίωση είναι μία καλή επιλογή για να αυξήσετε την ασφάλεια των τροφίμων. Προϊόντα όπως σάλτσες, μαγειρευτά και σούπες μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – χωρίς καμία απώλεια γεύσης. Και για τις δύο διαδικασίες, απλώς συνδέετε το κιτ sous-vide και παστερίωσης της RATIONAL στο combi-steamer, στην θύρα USB και επιλέγετε το αντίστοιχο πρόγραμμα μαγειρέματος.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας, βασιστείτε στο iCombi Pro. Σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αξεσουάρ, είναι σίγουρο ότι τα αποτελέσματα θα είναι ομοιόμορφα και εκπληκτικά, στην γεύση, την εμφάνιση και την ποιότητα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το rational-online.com