Και πάλι σε τροχιά: η Heimtextil 2023 βιώνει μεγάλη διεθνή ζήτηση

Ο προγραμματισμός για την επόμενη Heimtextil τον Ιανουάριο του 2023 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο κλάδος αναμένει μια διεθνώς μοναδική πλατφόρμα για τα υφάσματα κατοικίας κι επαγγελματικού εξοπλισμού και τις τάσεις στην αρχή της σεζόν 2023/24. 

Κατά τη διάρκεια της μοναδικής καλοκαιρινής διοργάνωσης Heimtextil Summer Special που μόλις τελείωσε, έγινε εμφανής η μεγάλη ανάγκη του κλάδου για προσωπικές συναντήσεις, εμπειρία αφής των προϊόντων και δημιουργικότητα. Η επόμενη Heimtextil, κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση για υφάσματα κατοικίας κι επαγγελματικού εξοπλισμού, θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν ως πρώτη διοργάνωση του έτους από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου 2023.

Περισσότεροι από 2.200 διεθνείς εκθέτες από 50 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση. Το ποσοστό διεθνικότητας της έκθεσης παραμένει επίσης υψηλό. Στις εταιρίες που συμμετέχουν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πολλά υποσχόμενα ονόματα από όλο τον κόσμο, όπως οι ADVANSA Marketing GmbH (D), Alfred Apelt GmbH (D), Aznar Textil, SL (E), Essenza Home (NL), Gul Ahmed Textile Mills Ltd. (PK), Lameirinho – Indústria Têxtil, S.A. (PT), Lenzing AG (A), Marburger Tapetenfabrik (D), Norvigroup Denmark A/S (DK), Microcotton Inc (US), OBB Oberbadische Bettfedernfabrik GmbH (D), Standard Fiber LLC (US), Tanriverdi Mensucat San. A.S.(TR), Trendart (CH), Trevira GmbH (D), Trident Limited (IND), Velamen S.A. (E) or Zorel Tekstil (TR).

Φωτογραφία: Messe Frankfurt Exhibition GmbH: Thomas Fedra

Οι επαγγελματίες του κλάδου αντιμετωπίζουν με θάρρος τις μεγάλες προκλήσεις κι αξιοποιούν την Heimtextil για να αυξήσουν περαιτέρω το ποσοστό διεθνικότητας του πελατολογίου τους. Στο πλαίσιο των τρεχουσών προκλήσεων της αγοράς, ο κλάδος δείχνει μεγάλη επιθυμία για έμπνευση και νέες προσεγγίσεις σε λύσεις, καθώς και για τη σύναψη νέων συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Heimtextil 2023 παρέχει το τέλειο φάσμα των κορυφαίων παικτών της αγοράς κι ενισχύει τα οφέλη για τους αγοραστές με ένα εκτεταμένο υποστηρικτικό πρόγραμμα.

Highlights στην Heimtextil 2023

Θεματικά, η βιωσιμότητα θα αποτελέσει επίσης ένα ιδιαίτερα εμφανές θέμα στην Heimtextil 2023. Με τον οδηγό εκθετών “Green Directory” καθώς και το “Green Village”, που προσφέρει μια πλατφόρμα συζήτησης, η Heimtextil προσφέρει σημαντικά σημεία προσανατολισμού στη ζούγκλα της μεγάλης προσφοράς βιώσιμων στοιχείων. Οι δημοφιλείς περιηγήσεις “Green Tours” στην εμπορική έκθεση θα καθοδηγήσουν επίσης και πάλι τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες προς συγκεκριμένους εκθέτες για να μάθουν περισσότερα για τη στρατηγική βιωσιμότητας και τα προϊόντα τους. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η εντυπωσιακή “Future Materials Library” θα παρουσιαστεί και πάλι ως μέρος του Trend Space στην Heimtextil 2023. Η διεθνής συλλογή πρωτοποριακών υλικών στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης επιμελείται από το πρακτορείο του μέλλοντος FranklinTill, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία του Trend Space στη Heimtextil 2023. Ο θεαματικός χώρος design και τάσεων θα δημιουργήσει εκεί το σκηνικό για τα Heimtextil Trends 23/24, τα οποία προηγουμένως θα αναπτυχθούν από τα διεθνή γραφεία design stijlinstituut amsterdam (Ολλανδία), FranklinTill (Μεγάλη Βρετανία) και SPOTT Design & Business (Δανία).

Με τίτλο “Textiles Matter”, τα Heimtextil Trends 23/24 θέτουν πρότυπα για τα βιώσιμα υφάσματα επιπλώσεων του μέλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο θέμα της κυκλικής οικονομίας. Προσθέτοντας υλικά σε έναν κύκλο χρήσης ξανά και ξανά, μειώνεται αφενός η ανάγκη για νέες πρώτες ύλες και αφετέρου η παραγωγή αποβλήτων. Στον τεχνικό κύκλο, ανόργανα υλικά, όπως το νάιλον, ο πολυεστέρας, το πλαστικό και το μέταλλο, μπορούν να ανακυκλωθούν χωρίς απώλεια ποιότητας. Στον βιολογικό κύκλο, οργανικά υλικά, όπως το λινό και οι ίνες φλοιών, επιστρέφουν στη φύση στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τη βάση των τεσσάρων θεμάτων των τάσεων: “Make and Remake”, “Continuous”, “From Earth” και “Nature Engineered”.

Ένα νέο στοιχείο είναι ότι το Trend Space θα παρουσιαστεί στο Hall 9.0. Η κυκλική οικονομία χαρακτηρίζει επίσης την ίδια τη δημιουργία των τάσεων Heimtextil Trends 23/24: Με το “Material Manifesto”, το υπεύθυνο γραφείο τάσεων FranklinTill δεσμεύεται για έναν όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο σχεδιασμό του χώρου με κατά κύριο λόγο ανακυκλωμένα υλικά και στοιχεία, καθώς και μια αυστηρή στρατηγική αποφυγής αποβλήτων.

Interior.Architecture.Hospitality, το ειδικό πρόγραμμα για διακοσμητές εσωτερικών χώρων, αρχιτέκτονες κι εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα φιλοξενίας, θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Heimtextil 2023 σε μεγάλη κλίμακα και με τη συνήθη υψηλή ποιότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις διαλέξεις Interior.Architecture.Hospitality LECTURES, στις οποίες διάσημοι αρχιτέκτονες και γνωστοί επαγγελματίες από το χώρο των ξενοδοχείων θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα του κλάδου, όπως η βιωσιμότητα, καθώς και τις περιηγήσεις Interior.Architecture.Hospitality TOURS, οι οποίες θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε επιμελημένα highlights και καινοτόμες λύσεις υφασμάτων επαγγελματικού εξοπλισμού. Ο οδηγός Contract Guide θα καταγράψει και πάλι όλους τους προμηθευτές υφασμάτων επαγγελματικού εξοπλισμού. Επιπλέον, η σήμανση των αντίστοιχων περιπτέρων της έκθεσης διασφαλίζει μια αποδοτική επίσκεψη στην έκθεση για το συγκεκριμένο target group.

Ένα ακόμη highlight είναι η βιβλιοθήκη Interior.Architecture.Hospitality LIBRARY. Η βιβλιοθήκη αυτή, που ξεκίνησε το 2020, είναι μια βιβλιοθήκη υλικών για λειτουργικά υφάσματα. Η βιβλιοθήκη είναι επίσης διαθέσιμη στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.textile-library.de. Μια ολοκαίνουργια έκδοση θα κυκλοφορήσει για την Heimtextil 2023. Η κριτική επιτροπή της βιβλιοθήκης θα διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει ειδικούς σε θέματα εφαρμογής ή διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Οι εκθέτες με προϊόντα μπορούν να τα υποβάλουν για την αντίστοιχη ιδιότητα, η οποίο θα επιλεγεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Η συγκεκριμένη ονομασία και επισήμανση αυτών των 15 λειτουργικών ιδιοτήτων εξασφαλίζει μια ακόμη πιο ακριβή ανάδειξη των αντικειμένων που θα προσφέρονται το 2023.

Η DecoTeam, κοινότητα συμφερόντων των Γερμανών προμηθευτών υφασμάτων κατοικίας, προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Heimtextil 2023. Επίκεντρο θα αποτελέσει το διαδικτυακό μάρκετινγκ, με κεντρικές ομιλίες από τη Monika Winden κι ένα ακόλουθο workshop στο YouTube. Μια συζήτηση σε πάνελ με ενδιαφέροντες συνομιλητές θα προσφέρει επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα θέματα της βιωσιμότητας και του μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με το συνέδριο Heimtextil Conference Sleep & More, οι επισκέπτες* το 2023 θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κορυφαίο πρόγραμμα διαλέξεων για τους τομείς της υγείας, της βιωσιμότητας και του ξενοδοχειακού κλάδου. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών, ειδικοί θα μιλήσουν για τα τελευταία ευρήματα, τις εξελίξεις και τις τάσεις στον τομέα του υγιεινού ύπνου από διάφορες οπτικές του κλάδου.

Με το πρόγραμμα “New & Next” για νέα ταλέντα, δίνεται η ευκαιρία σε νέα ταλέντα και νεοσύστατες εταιρείες να παρουσιαστούν στο περιβάλλον του διεθνούς κλάδου. Οι φρέσκες ιδέες και τα προϊόντα των εκθετών του New & Next συμβάλλουν σημαντικά στο ποικιλόμορφο φάσμα της Heimtextil.

Η Heimtextil θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου 2023.