Relais Christine, Paris

Μία έπαυλη του 16ου αιώνα – που χτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός μοναστηριού, που άνοιξε το 1231 – μεταμορφώθηκε το 1979, για να στεγάσει το ξενοδοχείο Relais Christine. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα σε έναν κήπο και μία αυλή, σχεδιασμός χαρακτηριστικός της Παριζιάνικης αρχιτεκτονικής ξενοδοχείων του 17ου και του 18ου αιώνα.

Το ξενοδοχείο, πριν ανοίξει, υπέστη πλήρη ανακαίνιση. Πολύ γρήγορα, έγινε “σπίτι” για πολλούς καλλιτέχνες, εραστές και οικογένειες, και καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο αγαπητά ξενοδοχεία για τους ταξιδιώτες, που έψαχναν ένα διακριτικό αλλά και πολυτελές καταφύγιο στην καρδιά της ιστορικής Λατινικής συνοικίας του Παρισιού.

Το 2014, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείο ξεκίνησαν της διαδικασία της πλήρης ανακαίνισης του ξενοδοχείου. Η designer Laura Gonzalez ανέλαβε τη μεταμόρφωση του ξενοδοχείου, σε ένα χώρο, που αποπνέει ρομαντισμό και κομψότητα. Η σχεδιάστρια έντυσε τα δωμάτια με πλούσια υφάσματα και τις καλύτερες αντίκες, κάνοντας το καθένα μοναδικό και ξεχωριστό.

      

Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 48 δωμάτια και σουίτες σε δύο ορόφους. Το design τους αποπνέει μία μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζωντάνιας, που θα περίμενε κάποιος να συναντήσει σε μία εξοχική κατοικία, παρά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τα δωμάτια, καθώς και δύο σουίτες, μοιράζονται ένα μοναδικό ιδιωτικό κήπο.