Αυτές οι βιβλιοθήκες ξενοδοχείων αξίζουν την προσοχή μας

Οι περισσότεροι ταξιδευτές έχουν συντροφιά ένα βιβλίο για την ώρα του ταξιδιού ή τις στιγμές χαλάρωσης. Ωστόσο, στα παρακάτω ξενοδοχεία δε χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του ούτε βιβλίο, ούτε να ψάξει κάποιο χώρο να απομονωθεί, γιατί αυτές οι βιβλιοθήκες είναι το όνειρο κάθε βιβλιοφάγου.

  1. Viceroy Santa Monica, ΗΠΑ

1_viceroy

Η designer Kelly Wearstkel όχι μόνο σχεδίασε, αλλά επιμελήθηκε και της εντυπωσιακής βιβλιοθήκης του Viceroy Santa Monica, με πάνω από 2000 βιβλία αφιερωμένα στην τέχνη, τη μόδα και την ποπ κουλτούρα

  1. Wanderlust Hotel, Σιγκαπούρη

wanderlust2

Το Wanderlust διαθέτει μία βιβλιοθήκη βγαλμένη από παραμύθι. Διαθέτει δεκάδες θεματικά δωμάτια, όπως το δωμάτιο – διαστημόπλοιο της φωτογραφίες και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς συγγραφείς που την επισκέπτονται για να εμπνευστούν.

3.The Commons Hotel, Minneapolis, ΗΠΑ

3

Το  Commons Hotel έχει την πιο πολυτελώς cosy βιβλιοθήκη, ό,τι πρέπει για τους χειμερινούς μήνες. Μάλιστα, οι επισκέπτες μπορούν να ζητούν στο δωμάτιο οποιοδήποτε βιβλίο.

  1. Il Salvatino, Florence

ilsalviatino4

Δερμάτινοι καναπέδες, «βαριά» διακόσμηση και χαμηλός φωτισμός. Η βιβλιοθήκη του ιταλικού Il Salvatino μοιάζει περισσότερο με ένα αυστηρό δικηγορικό γραφείο.

  1. Harbour Rocks, Sydney

harbourrocks5

Ζεστή ατμόσφαιρα με ξύλο και πέτρα συνθέτουν αυτή τη βιβλιοθήκη που σίγουρα μας εμπνέει να διαβάσουμε ένα μυθιστόρημα στις μεγάλες πολυθρόνες, με μία κούπα σοκολάτα.

  1. The Gladstone, Flintshire, Ουαλία

heology-room-gallery6

Το ξενοδοχείο Gladstone διαθέτει περισσότερα από 250.000 βιβλία και είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ουαλίας, αμέσως μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη. Αυτό είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό! Στο site τους μάλιστα αναφέρουν πως περισσότερα από 300 βιβλία που μπορεί να βρει κανείς στη βιβλιοθήκη έχουν γραφτεί σε κάποιο από τα δωμάτια.

  1. La Mamounia, Marrakech

%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%ce%b17

Με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα και τον Winston Churchill, μεταξύ άλλων συγγραφέων και στοχαστών, ως τακτικό πελάτη, η βιβλιοθήκη του La Mamounia δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Χιλιάδες βιβλία, επιστολές και έργα τέχνης συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό.