Hotel Design Magazine | Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Εξοπλισμός Ξενοδοχείων

Η Red Deer επανασχεδιάζει το εμβληματικό ισπανικό ξενοδοχείο “Hotel Ercilla”

Η Red Deer έχει επανασχεδιάσει πλήρως το εμβληματικό κεντρικό ξενοδοχείο του Μπιλμπάο, το Hotel Ercilla – αποκαθιστώντας το κτίριο στην αρχική του δόξα ως ορόσημο στην ζωντανή ισπανική πόλη.

Το Hotel Ercilla χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και το πρώτο χτισμένο ξενοδοχείο στο Μπιλμπάο, ήταν ο προορισμός για κάθε διασημότητα που επισκέπτεται την περιοχή των Βάσκων. Τιμώντας το μεγαλείο της δεκαετίας του ’70 και της δεκαετίας του ’80 σε όλη της τη βαρύτητα και παρατηρώντας τη μοναδική κληρονομιά του ξενοδοχείου, η Red Deer έχει συνδέσει την ιστορία και το σχεδιασμό μέσω της έννοιας «Vintage Glamour the Bilbao Way».

Η Red Deer δημιούργησε μια παλέτα χρωμάτων και υφής αμέσως από την εποχή. Ενσωματώθηκε η ώχρα, το χρώμιο, το ροζ, το μπορντό και το σκούρο μπλε, οι ζωηρές πιτσιλιές τουίντ προστέθηκαν για να κατασκευάσουν ένα τολμηρό γεωμετρικό αποτέλεσμα και να αναφέρουν την ισχυρή εμπορική ιστορία του Μπιλμπάο με τη Βρετανία ως βιομηχανικό λιμάνι, παράλληλα με μια πιο απαλή αίσθηση δημιουργήθηκε μέσα από βελούδο και πολυτελή γούνα σε πραγματικό στιλ της δεκαετίας του 1970.

   

Η ιδέα «Vintage Glamour the Bilbao Way», δημιουργήθηκε παράλληλα με την εταιρεία μάρκας και σχεδιασμού, που δημιούργησε την οπτική επωνυμία για το ανανεωμένο Hotel Ercilla και που σε πραγματική συνεργατική μορφή μοιράζονται ένα χώρο εργασίας με την Red Deer στα γραφεία τους στο Λονδίνο.

Το αποκορύφωμα του σχεδιασμού της Red Deer και του Hotel Ercilla συνολικά, είναι η εκπληκτική ταράτσα στον τελευταίο όροφο. Μία από τις μοναδικές ταράτσες στην πόλη, προσφέρει απαράμιλλη πανοραμική θέα στο Μπιλμπάο. Με ένα σαλόνι και μπαρ που λειτουργεί τόσο εντός όσο και εκτός, η βεράντα φαίνεται να αποτελεί έναν απαράδεκτο προορισμό για συναυλίες, προβολές και DJ. Το Hotel Ercilla βρίσκεται στην καρδιά του Μπιλμπάο και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Guggenheim και το Casco Viejo, τη μεσαιωνική συνοικία της πόλης.

Ενώ το Hotel Ercilla έχει αναμφίβολα έναν απαράμιλλο ισχυρό δεσμό με το Μπιλμπάο και τους κατοίκους του, το κτίριο διατηρεί επίσης μια βαθιά προσωπική σύνδεση για την ίδια την Red Deer. Ο επανασχεδιασμός επιτηρήθηκε από τον συνιδρυτή, Lionel Real de Azúa, ο οποίος είναι ο ίδιος Βασκικής καταγωγής. Κάθε φορά που ταξίδευε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, περνούσε από το χωριό της οικογένειάς του που αντηχούσε έντονα. Έτσι, το Hotel Ercilla λειτουργεί όχι μόνο ως επιστροφή στο Μπιλμπάο, αλλά και για την Red Deer, τη διεθνή αρχιτεκτονική και την πρακτική του εσωτερικού του οποίου το πάθος για τον τοπικό σχεδιασμό και την ιστορία το ξαναζωντανεύει.

Exit mobile version