LIFE GALLERY, Εκάλη

Κατασκευή 2004

Αρχιτέκτονας – Διακοσμητής: Klein/Haller & Βασίλης Ροδάτος

A1_1_

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική εκφράζεται σε ένα κτίριο απέριττου και αέρινου σχεδιασμού με επιφάνειες από γυαλί, διακριτικές πισίνες, κήπους Zen, στοιχεία Ethnic, εξωτερικές βεράντες όλα σε πλήρη εναρμόνιση με τη φύση. Οι κέδροι και τα πεύκα περιστοιχίζουν την αρμονική συνύπαρξη των δύο ημιδιάφανων γυάλινων κύβων, προσδίδοντας στο κτίριο με την αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 70, ελαφριά μοντέρνα εμφάνιση και διακριτική φωτεινότητα.

A1_2_         A3_4_

Με τον καινοτόμο τρόπο των κινητών υαλοστασίων, ο κάθε εξώστης των δωματίων λειτουργεί  σαν αίθριο μειώνοντας τους εξωτερικούς θορύβους. Τα υαλοπετάσματα απορρόφησης ηλιακής ενέργειας με την περιστροφή-άνοιγμα βοηθούν στον καλύτερο αερισμό και προφύλαξη από τις εξωτερικές συνθήκες. Οι κοινόχρηστοι χώροι με τα ανοιγόμενα υαλοστάσια αποτελούν συνέχεια των εσωτερικών χώρων.

A2_2_

Τα έπιπλα, τα μικροαντικείμενα και οι φωτισμοί (για τους οποίους έγινε ειδική μελέτη) δεν είναι μόνο διακοσμητικά, μα αποτελούν και γέφυρα διαρκούς επαφής με τη φύση σε μια απέρριτα  πολύτιμη συλλογή ομορφιάς και καλαισθησίας από όλο το κόσμο. (Gervasoni, Molteni, Interni, Accademia, Minotti, Casa Milano, JNL, Baldachino, Bulo, Redaelli, Kasthal, Anta, Ulf Moritz κ.ά.

A3_2_        A5_2_

Το ζεστό και το ψυχρό συνυπάρχουν διεγείροντας τη φαντασία. Έργα μοντέρνων Ελλήνων καλλιτεχνών κοσμούν κάθε γωνιά του ξενοδοχείου. Επώνυμα φωτιστικά, οπτικές ίνες και σκοτίες με λυχνίες ψυχράς καθόδου διαφόρων αποχρώσεων, δημιουργούν ιδιαίτερα αισθησιακές συνθήκες φωτισμού τόσο στα δωμάτια, όσο και όλο το χώρο.

B4_1_

Και τα 30 δωμάτια διαθέτουν μόνιμες πρωτότυπες κατασκευές, έπιπλα και αντικείμενα επώνυμα, υψηλών αισθητικών απαιτήσεων, με το φωτισμό να βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο του επισκέπτη.

A5_3_       CD_9__7_

Hotel Design Magazine 03