Gennadi Grand Resort, Ρόδος

Το ξενοδοχείο Gennadi Grand Resort θα βρίσκεται στην μαγευτική παραλία κοντά στο χωριό Γεννάδι στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο. Μια εγκατάσταση μεγέθους 65.600 τετραγωνικών μέτρων, με επιπλέον χώρο για ενδεχόμενη επέκταση.

      

Με την πρώτη ματιά, ο επισκέπτης μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των εγκαταστάσεων θα αντικρίζει το μακρύ ορθογώνιο κεντρικό κτίριο. Το κτίριο θα μοιάζει να είναι φυσική προέκταση του εδάφους, αφού η μετάβαση θα γίνεται πολύ ομαλά λόγω της κλίσης της τάξης του 5%. Το κεντρικό αυτό κτίριο θα διαθέτει επίσης πράσινη οροφή, με όλη τη σημασία της λέξης, η οποία προορίζεται για χρήση ως δημόσιος χώρος αναψυχής, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν, να τρέξουν, να γυμναστούν κλπ. Όλα αυτά, φυσικά, θα συνδυάζονται με την υπέροχη θέα, που προσφέρει προς τη θάλασσα και τη γύρω περιοχή. Ακόμη, αυτό το ανυψωμένο επίπεδο θα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο μέσω ανελκυστήρα αλλά και σκάλας, ενώ θα προσφέρει μια μοναδική βεράντα για ειδικές περιπτώσεις και εκδηλώσεις.

Στο ισόγειο, το εστιατόριο, που θα βρίσκεται εκεί, θα προσφέρει μια πολύ ζωντανή και ρομαντική θέα στη θάλασσα. Ο προσανατολισμός του θα επιτρέπει, επιπλέον, θέα προς την υπαίθρια πισίνα, αλλά και προς την κλειστή εσωτερική πισίνα. Ο ημιώροφος θα δημιουργεί έναν μοναδικό χώρο, σαν μικρή βεράντα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την εξυπηρέτηση των θαμώνων του bar, είτε του εστιατορίου. Η κουζίνα του εστιατορίου, θα βρίσκεται ακριβώς κάτω από την σάλα, γεγονός που θα επιτρέπει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση με όλα τα τμήματα εστίασης του ξενοδοχείου. Στο ίδιο επίπεδο με την κουζίνα θα βρίσκονται οι τουαλέτες αλλά και το κέντρο ευεξίας του ξενοδοχείου, το επιχειρηματικό κέντρο και όλα τα δωμάτια, που εξυπηρετούν αυτούς τους σκοπούς και τις λειτουργίες του.

Το κτίριο θα είναι κατασκευασμένο από τοπικά υλικά, όπως ξύλο, από τις γύρω περιοχές και πολλά ακόμη. Το γεγονός αυτό θα περιορίσει και θα εξοικονομήσει ενέργεια, δημιουργώντας ένα πιο οικολογικό περιβάλλον.Οι εσωτερικές αυλές και οι κοινόχρηστες πισίνες ανάμεσα στα δωμάτια, θα ανανεώνουν το μικροκλίμα των εγκαταστάσεων προσδίδοντας μια φρεσκάδα και δροσιά σε ένα γενικότερο ζεστό καλοκαιρινό καιρό, εξοικονομώντας ενέργεια με την ελαχιστοποίηση της χρήσης κλιματισμού στα δωμάτια.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, το νερό της βροχής θα αποθηκεύεται, ώστε να χρησιμοποιείται για την άρδευση, μειώνοντας κι άλλο τις σπατάλες των φυσικών πόρων. Τέλος, οι πράσινες στέγες θα ελαχιστοποιούν την αντανάκλαση του ήλιου και θα βελτιώνουν έτσι το συνολικό μικροκλίμα των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μπορούν να ασχοληθούν περισσότερο με υπαίθριες δραστηριότητες.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει δύο ειδών δωμάτια, σουίτες και δίκλινα. Μεταξύ αυτών θα υπάρχουν και 9 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλα τα συγκροτήματα κατοικιών θα διαθέτουν και υπόγειο, ενώ οι σουίτες θα καταλαμβάνουν 41 τετραγωνικά μέτρα περίπου και τα δίκλινα δωμάτια 27 τετραγωνικά μέτρα. Τα δωμάτια που θα βρίσκονται στο ισόγειο θα έχουν πρόσβαση, είτε σε κοινόχρηστη, είτε σε ιδιωτική πισίνα.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου χωρίς, όμως, να μειωθούν τα πρότυπα προστασίας της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής.

       

Διαβάστε Περισσότερα: