Doryssa Seaside Resort, Σάμος

Το Doryssa Seaside Resort βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σάμου, στο ιστορικό Πυθαγόρειο. Δωμάτια: Τα 2 διαφορετικά συγκροτήματα που υπάρχουν στο Doryssa Seaside Resort χαρακτηρίζονται από τις υψηλού επιπέδου παροχές και το εξαιρετικό τους περιβάλλον, μετατρέποντας τη διαμονή σε μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής.

doryssa2008julia klimi 013
Το “Ξενοδοχείο” είναι κτισμένο στην παραλία, με θέα στο Αιγαίο. Φιλοξενεί 148 κλασικά δίκλινα δωμάτια και 19 μεγαλύτερου μεγέθους Junior Suites. Το σύγχρονο ντεκόρ και οι μοντέρνοι χώροι συνθέτουν ένα περιβάλλον άνεσης και κομψότητας. Ευχάριστα χρωματισμένες μοκέτες συντελούν στην μοναδικότητα του στυλ και δημιουργούν ένα σκηνικό αρμονίας και χαλάρωσης.

doryssapap 010

doryssapap 020

Το “Χωριό” αποτελείται από 120 δωμάτια υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής. Διακρίνονται για το παραδοσιακό τους στυλ και συνδυάζουν την άνεση με την διακριτική πολυτέλεια. Τα δωμάτια είναι κλασικά δίκλινα ή σουίτες με ξεχωριστό σαλόνι.

19

doryssa village 06 total 1 002

doryssa village 06 total 030

doryssa2008julia klimi 032

doryssapap 021

doryssa village 06 total 031

12

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν το δικό τους μπαλκόνι ή αυλή με θέα στη θάλασσα ή στους κήπους του συγκροτήματος. Όλα έχουν πλήρη κλιματισμό, satellite TV, pay TV, internet access, απευθείας τηλεφωνική γραμμή, mini bar, safe, hairdryer και άλλες υπηρεσίες. Εστιατόρια και Μπαρ: Δύο εστιατόρια, ένα μεζεδοπωλείο, ένα σνακ μπαρ στην πισίνα και δύο κοκτέιλ μπαρ. Spa και εσωτερική πισίνα με Jacuzzi και Sauna. Γυμναστήριο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα αξεσουάρ γυμναστικής. Αθλητικές εγκαταστάσεις που ικανοποιούν όλα τα αθλητικά στάνταρντς, καθώς περιλαμβάνουν τένις, beach volley, ποδόσφαιρο 5Χ5, μίνι γκολφ.

14

Οι εκδηλώσεις – συνέδρια μπορούν να συμπεριλάβουν συναντήσεις από 10 μέχρι 400 άτομα, με ειδικά διαμορφωμένα εδεσματολόγια.

39

doryssa village 06 total 1 018

Το “Χωριό”: Αυτό που έχει μια ιδιαιτερότητα στο Δόρυσσα, είναι το παραδοσιακό Χωριό της Σάμου. Χτίστηκε σε μια δεύτερη φάση. Μελετήθηκε έτσι που να έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παλιού Σαμιώτικου χωριού σε όλες τις λεπτομέρειες. Δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση πως βρίσκεται σε ένα γνήσιο παλιό Σαμιώτικο χωριό με όλα τα γνωρίσματά του και παράλληλα αποτελεί ένα είδος μνημείου σχετικού με την παράδοση του τόπου που αφορά την κατοικία και γενικά τη ζωή των παλιών κατοίκων του νησιού. Τα χαρακτηριστικά είναι: Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τα σπίτια δείχνουν να διαφέρουν ως προς τον χρόνο κατασκευής τους. Δηλαδή παλιά-νέα. Κάθε σπίτι έχει κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία από παλιά σπίτια των χωριών του νησιού. π.χ κουφώματα, στέγες, αυλές, κάγκελα κλπ. Κάνοντας μια βόλτα στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού θα βρεθείτε στον πυρήνα του όπου βρίσκεται η πλατεία. Στο κέντρο της δεσπόζει η εκκλησία. Γύρω-γύρω στην πλατεία βρίσκει ο επισκέπτης το καφενείο, τα παραδοσιακά εργαστήρια και τα εμπορικά μαγαζιά. Εκεί στην άκρη θα ανακαλύψει τη βρύση του χωριού και τα πλυσταριά (δημόσια πλυντήρια). Απαραίτητος εκεί και ο πλάτανος. Μπορεί ακόμα ο επισκέπτης να δεί τους σπιτικούς φούρνους που χρησιμοποιούνταν σχεδόν αποκλειστικά για το φούρνισμα του ψωμιού. Υπάρχει ακόμα το πηγάδι (μαγγανοπήγαδο), από όπου με την βοήθεια ενός γαϊδάρου έβγαζαν νερό.

Στην κατασκευή έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως παραδοσιακά υλικά όπως πέτρες, ασβέστης, σίδερο, κεραμίδι και βέβαια ξύλο. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν υλικά από παλιά γκρεμισμένα σπίτια. Όλα τα σπίτια του χωριού έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί έτσι που να σχηματίζουν ένα ενιαίο λειτουργικό ξενοδοχειακό συγκρότημα με ανέσεις και εγκαταστάσεις που να καλύπτουν κάθε ανάγκη των επισκεπτών του. Τα σπίτια έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με μεγάλη προσοχή και μεράκι από ανθρώπους που διέθεσαν αρκετά χρόνια για να μελετήσουν την παράδοση και να συλλέξουν στοιχεία που θα ήταν χρήσιμα για την αυθεντική κατασκευή του μοναδικού αυτού χωριού. Βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο και χωρίζονται από τα χαρακτηριστικά λιθόστρωτα δρομάκια των ελληνικών χωριών. Τα σπίτια ξεχωρίζουν ακόμα ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των υποτιθεμένων ιδιοκτητών (φτωχοί-πλούσιοι). Μπορεί κανείς να διακρίνει τα σπίτια του Δημάρχου, Γιατρού κλπ. Εσωτερικά τα σπίτια είναι της ίδιας πολυτέλειας, πληρούν όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίας του ξενοδοχείου και έχουν σύγχρονο εξοπλισμό και επίπλωση.

Untitled-1

Λαογραφικό Μουσείο: Μέσα στο παραδοσιακό χωριό που κατασκευάστηκε στηριγμένο στην αρχιτεκτονική της Σάμου, είναι ενταγμένο το Λαογραφικό Μουσείο. Το στήσιμό του δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της καθημερινής ζωής στο νησί ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην προσπάθεια εξοικείωσης του επισκέπτη με αυτόν τον τρόπο ζωής, δημιουργήθηκαν προ-θήκες και εργαστήρια όπου ξαναζωντανεύουν εικόνες από το παρελθόν. Ο επισκέπτης θα συναντήσει αντίγραφα εργαστηρίων με αυθεντικά εργαλεία από επαγγέλματα του παραδοσιακού χωριού. Το παλιό σιδεράδικο, το αγγειοπλαστείο, το εργαστήρι του σακοποιού, το ξυλουργείο, το βαρελάδικο, τα πηγάδια, το πλυσταριό, το μαγγανοπήγαδο και τους σπιτικούς χωριάτικους φούρνους. Το Μουσείο έχει οργανωθεί με επιστημονικά και μουσειολογικά κριτήρια.


Κατασκευή (1977)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ: Γ. Κορφιάτης
MHXANIKOI: Τηλαύγης & Άλκης Δημητρίου

Κατασκευή Χωριού (1991)

Ανακαίνιση (2007)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ DIVERCITY: Ν. Τραβασάρος, Δ. Καραμπελιά, Δ. Τραβασάρος

STAGE DESIGN OFFICE: Αναμόρφωση Πισίνας, Spa, Εσωτ. Κοινόχρηστοι Χώροι

www.doryssa.gr


Hotel Design Magazine 10