- 30 Χρόνια SYNEDRIO Magazine!
- 10 απλές πρακτικές για βιώσιμα ξενοδοχεία
- Ασφάλεια τροφίμων: Απλοί τρόποι βελτίωσης της ασφάλειας στην επαγγελματική κουζίνα
- Το «Twinn Downtown Piraeus» ξεκίνησε τη λειτουργία του
- Το Civitel Attik εγκαινιάζει ολοκαίνουργια δωμάτια και απογειώνει την εμπειρία των επισκεπτών του
Urban Design: Το αστικό Ξενοδοχειακό Design
Το urban interior design συνδυάζει το βιομηχανικό με το σύγχρονο design, δημιουργώντας μια μοντέρνα μποέμ αισθητική. Απλά δάπεδα, εκτεθειμένα δοκάρια ξύλου, χάλυβας και ημιτελείς επιφάνειες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του στυλ.
Το urban στυλ αποτελεί ένα ιδανικό στυλ design για χώρους πολυλειτουργικούς, όπως αίθουσες εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, λόμπι, κ.ά. καθώς δίνει μια νέα πνοή στους χώρους. Οι πρώην βιομηχανικοί χώροι, οι μεταποιημένες αποθήκες και τα παλιά γραφεία είναι οι ιδανικοί χώροι για να αγκαλιάσουν αυτήν την αστική εμφάνιση και να δημιουργήσουν μοναδικά ξενοδοχεία εμπειρίας.
Η έμφαση των αστικών εσωτερικών χώρων έγκειται στα στοιχεία και τα σχέδια που φέρνουν στο εσωτερικό τους το αστραφτερό περιβάλλον του αστικού τοπίου. Ο φόβος για πειραματισμό με ασυνήθιστα υλικά και χαρακτηριστικά σε αυτό το ύφος δεν υπάρχει, καθώς παίρνει τις επιλογές του για να φτάσει σε ξεχωριστές και συχνά μποέμικες αναζητήσεις.
Στηριζόμενο στις βιομηχανικές ευαισθησίες, το αστικό στυλ επεξεργάζεται τα δομικά χαρακτηριστικά, τα βιομηχανικά εξαρτήματα και τους εκτεθειμένους αγωγούς, όπως και ο μέντορας του, το industrial design. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται σε διάφανους ανοιχτούς χώρους, οι οποίοι επιπλέουν σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και καθαρά τελειώματα που προσδίδουν μια αίσθηση γυναικείας κομψότητας στη διαδικασία.
Τα urban design, εσωτερικά, μοιράζονται μια παρόμοια κομψότητα με τα ξενοδοχεία που διαθέτουν δωμάτια που μοιάζουν με σοφίτες και με ένα κομμάτι ρουστίκ αίσθησης που υπάρχει σε αυτά. Το εκτεθειμένο τούβλο και η πέτρα προσδίδουν στον χαρακτήρα των τοίχων και ο βιομηχανικός φωτισμός με ένα κρεμαστό κόσμημα από χάλυβα, χαλκό και σφυρήλατο σίδηρο φωτίζουν όλες τις vintage λεπτομέρειες είτε στους κοινόχρηστους χώρους είτε στα δωμάτια.
Ο φωτισμός είναι, επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο επειδή διασπά τις βαθιές σκούρες αποχρώσεις που φορούν τα πατώματα, οι τοίχοι και τα έπιπλα. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που χρησιμοποιούνται για να λούζουν με φυσικό φως κάθε μικρό ή μεγάλο στοιχείο στο χώρο και να διατηρούν την αίσθηση πιο ήρεμη και χαλαρή, είναι ένα άλλο κλασικό χαρακτηριστικό του urban design. Τα έπιπλα αποτελούνται από ένα μείγμα ξεπερασμένων στοιχείων και γυαλιστερού ξύλου, για να δημιουργήσει μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο παλιό στυλ και το βιομηχανικό στυλ.
Η “έλλειψη” διακόσμησης επιτρέπει στη μοναδική αρχιτεκτονική του χώρου να ξεχωρίζει, όπως φαίνεται και στους βιομηχανικούς εσωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιώντας και την παραμικρή γωνιά του χώρου, οι urban εσωτερικοί χώροι αφορούν τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα. Οι βιβλιοθήκες και οι ενσωματωμένες εγκαταστάσεις αφθονούν σε αυτό το είδος design, όπως και η έννοια της έξυπνης αποθήκευσης. Οι μικρές, αλλά εντυπωσιακές, λύσεις του urban design προωθούν καινοτόμους τρόπους, για να μετατρέψουν ένα ξενοδοχείο σε ένα οργανωμένο, συνεχές και όμορφο σύνολο.
Ακριβώς όπως οι βιομηχανικοί εσωτερικοί χώροι χρησιμοποιούν μια γήινη χρωματική παλέτα, έτσι συμβαίνει και με το urban design. Οι εντυπωσιακοί συνδυασμοί αντιθετικών χρωμάτων προσθέτουν ζωντάνια σε ένα φαινομενικά μονότονο χρώμα. Σε αυτό τον σκοπό αναζωογόνησης του χώρου συμμετέχουν, φυσικά και μοναδικά έργα τέχνης, κυρίως αφηρημένα και μοντέρνα. Ο αστικός σχεδιασμός έχει συχνά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και το έργο τέχνης είναι ένας τρόπος να ολοκληρωθεί ο χώρος.