4 Έξυπνες Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης για τα Χειμερινά Ξενοδοχεία Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021

της Eυαγγελίας Παπαδημητρίου, Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer*

Σύμφωνα με την πραγματικότητα προ COVID19 εποχής, το Φθινόπωρο 2020 τα χειμερινά καταλύματα θα ήταν σε πλήρη λειτουργία, ενώ τα θερινά ξενοδοχεία θα ήταν στην διαδικασία Ανακαίνισης και Διακόσμησης των χώρων τους για την θερινή σεζόν 2021.

Η μετά –COVID 19 εποχή είναι σε εξέλιξη και οι επαγγελματίες του Τουρισμού αναρωτιούνται …Πώς θα εξελιχθεί η περίοδος Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021!

Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο εσωτερικός τουρισμός συνεχίζεται, καθώς οι επίδοξοι ταξιδιώτες επιδιώκουν την διαφυγή από την πόλη, αναζητούν την αλλαγή ψυχολογίας και την επαφή με την Φύση μέσα από την επίσκεψή τους σε κοντινούς χειμερινούς προορισμούς.

Οι επισκέπτες επιλέγουν καταλύματα με ζεστή ατμόσφαιρα και αισθητική, συμφέρουσα τιμή value-for-money και εξαιρετικά επίπεδα καθαριότητας, ακόμα και αν πρόκειται για … ολιγοήμερη διαμονή!

Τι μπορεί να κάνει ένα Χειμερινό Ξενοδοχείο για να εναρμονιστεί με την Αλλαγή της Εποχής, να Προσελκύσει τον Ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και να Διεκδικήσει Περισσότερες Κρατήσεις, αποφεύγοντας τις Ριζικές Αλλαγές;

Η λύση είναι η εφαρμογή Έξυπνων και Καλαίσθητων Ιδεών Φθινοπωρινής Διακόσμησης εντός budget, επεμβαίνοντας σημειακά στην Διακόσμηση και Επίπλωση των Εσωτερικών χώρων του Χειμερινού Ξενοδοχείου!

Σας παρουσιάζουμε 4 Εύκολες Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης για τα χειμερινά Ξενοδοχεία για την περίοδο Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021, που επιβάλλεται να post-άρετε στα social media, ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών!

  1. Εφαρμόζουμε τις Φθινοπωρινές Παλέτες Χρωμάτων Εσωτερικών Χώρων

Εμπνεόμαστε από τα χρώματα της φθινοπωρινής φύσης και χρησιμοποιούμε τα θερμά χρώματα, τις αποχρώσεις του καφέ, γκρι και πράσινου.

Δημιουργούμε χρωματικές αντιθέσεις μέσα στο χώρο, για να τονίσουμε λεπτομέρειες π.χ. το λογότυπο ή να δώσουμε ένταση σε συγκεκριμένους τοίχους με προβολή π.χ. κεφαλάρι κρεβατιού, τοίχος reception

Εισάγουμε τα φθινοπωρινά χρώματα, όχι μόνο ως χρώμα τοίχου εσωτερικού χώρου αλλά και ως στοιχεία διακόσμησης και επίπλωσης.

Για παράδειγμα, ενσωματώνουμε τα accent colors μέσα από την χρήση διακοσμητικών βάζων, αντικαθιστούμε τις κουρτίνες και τα ριχτάρια με εμπριμέ σχέδια ή εφαρμόζουμε ταπετσαρίες με φθινοπωρινά μοτίβα.

Εφαρμόστε τα Χρώματα Εσωτερικού Χώρου για το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021 σε σημεία του χειμερινού ξενοδοχείου που μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτά από τους πελάτες και μπορούν να ανανεωθούν συχνά.

  1. Ντύνουμε με Υφάσματα και Φθινοπωρινά patterns

Η Φθινοπωρινή Διακόσμηση πρέπει να υποβάλλει την αίσθηση της ζεστασιάς και θαλπωρής, κάνοντας τους επισκέπτες να νιώθουν φιλόξενα και οικεία.

Ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσουμε αυτή την ατμόσφαιρα είναι η χρήση του υφάσματος στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου.

Εφαρμόζουμε διακοσμητικά ριχτάρια από μαλακά υφάσματα στους καναπέδες του lobby και μαξιλάρια λούσου από υφάσματα με πυκνές πλέξεις ή με πέλος.

Αντικαθιστούμε τις θερινές κουβέρτες και τα καλύμματα στα δωμάτια, προσθέτοντας runners κρεβατιών από ζεστά υφάσματα.

Επιπρόσθετα, εφαρμόζουμε θεματικές ταπετσαρίες με έμπνευση Φθινοπώρου σε τοίχους μέγιστης προβολής, αναβαθμίζοντας την αισθητική των εσωτερικών χώρων του καθιστικού υποδοχής, της reception και των διαδρόμων του ξενοδοχείου.

  1.  Χρησιμοποιούμε Έξυπνα τον Φωτισμό Εσωτερικού Χώρου

Ο φωτισμός είναι ένα άυλο εργαλείο που δημιουργεί ατμόσφαιρα στην Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου.

Παρόλο που η δύναμή του δεν είναι πλήρως αξιοποιημένη στα σύγχρονα έργα Ανακαίνισης και Διακόσμησης Ξενοδοχείου, επεμβαίνοντας στον φωτισμό εσωτερικού χώρου μπορούμε να δημιουργήσουμε την Φθινοπωρινή ατμόσφαιρα που επιδιώκουμε.

Εφαρμόζουμε τα σωστά επιπέδα φωτισμού ανάλογα με την χρήση του χώρου και το είδος του φωτισμού δλδ daylight και warm light.

Επιλέγουμε το κατάλληλο ύφος των φωτιστικών, αντικαθιστώντας τα μεταλλικά ή inox τεμάχια, με φωτιστικά χειροποίητου ύφους με περισσότερο ξύλο και ύφασμα, δημιουργώντας με επιτυχία την φιλόξενη ατμόσφαιρα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε.

Τοποθετούμε νέα καπέλα φωτιστικών σε φθινοπωρινά μοτίβα στα υπάρχοντα φωτιστικά, προσέχοντας να ΜΗΝ μειώνονται τα λειτουργικά επίπεδα φωτισμού στον εσωτερικό χώρο!

  1. Βάζουμε την Φύση στον Εσωτερικό Χώρο!

Η επιτυχία της Φθινοπωρινής Διακόσμησης για τα χειμερινά καταλύματα κρίνεται στην λεπτομέρεια!

Αφού έχουμε εφαρμόσει τα παραπάνω, επιμελούμαστε την αισθητική εσωτερικού χώρου στην reception, στα δωμάτια, στην είσοδο, στο lobby, στην αίθουσα πρωινού, ολοκληρώνοντας την διακόσμηση εσωτερικού χώρου ξενοδοχείου.

Τοποθετούμε διακοσμητικά κεριά, ψηλά βάζα με αποξηραμένα φυτά, συνθέσεις από κλαδιά και φρούτα, π.χ. ρόδια, κολοκύθες, συνθέτοντας επιμέρους διακοσμητικές γωνιές, προσελκύοντας το βλέμμα των επισκεπτών.

Προτιμούμε ανθοσυνθέσεις και διακοσμητικά στοιχεία με χειροποίητο ύφος με βάση τις φθινοπωρινές παλέτες χρωμάτων και έμπνευση από την Φύση για να εισάγουμε μία ρομαντική αίσθηση Φθινοπώρου.

Και Μην Ξεχάσατε!

Φωτογραφίστε επαγγελματικά τις εφαρμογές Φθινοπωρινής Διακόσμησης και ανεβάστε τις φωτογραφίες του εσωτερικού χώρου στα social media και στις πλατφόρμες κρατήσεων, ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών σας!

Συμπερασματικά, τα χειμερινά ξενοδοχεία επιβάλλεται να εκμεταλλευτούν την Αλλαγή της Εποχής και την Ζήτηση της Αγοράς και να προσφέρουν ένα Αναβαθμισμένο Ποιοτικά Τουριστικό Προϊόν, που βραχυπρόθεσμα, θα προσελκύσει περισσότερες αφίξεις, ενώ μακροπρόθεσμα, θα ευνοήσει την φήμη της τουριστικής επιχείρησης για το Χειμώνα-Φθινόπωρο 2021.

* Πηγή: www.hostcompass.net