Το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αμερική

Το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου, ή καλύτερα σουίτα, στην Αμερική βρίσκεται στο Mark Hotel με την διανυκτέρευση να κοστίζει 75.000 δολάρια.

Το μοναδικό αυτό ξενοδοχείο, χτισμένο από το 1927, ύστερα από μια σημαντική ανακαίνιση με την σφραγίδα του διεθνούς φήμης Jacques Grange, έχει καταφέρει να φτάσει στα ύψη διεκδικώντας τον τίτλο της ακριβότερης διαμονής.

Η εν λόγω σουίτα, των 75.000 δολαρίων, βρίσκεται στον 16ο και 17ο όροφο και διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 4 τζάκια, 6 μπάνια και 2 μπαρ. Το σαλόνι βρίσκεται στον γωνιακό πύργο του κτιρίου και είναι, φυσικά, τεράστιο, τόσο που μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα εκδηλώσεων. Ακόμη η σουίτα διαθέτει και βεράντα 2,5 χιλιάδων τετραγωνικών ποδιών με θέα στο Central Park.

Η σουίτα είναι μάλιστα διαθέσιμη και για μακροχρόνια ενοικίαση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μια διαμονή για 16 μήνες σε αυτήν κοστίζει 36,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμα, μέσα σε αυτήν την τιμή για τη σουίτα συμπεριλαμβάνονται 24ωρη υπηρεσία δωματίου, ιστιοφόρο, δωρεάν ποδήλατα κλπ. Η σουίτα, όπως είναι φυσικό, απευθύνεται από αρχηγούς κρατών, πάμπλουτους επιχειρηματίες έως και διασημότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που τους παρέχεται και ιδιωτική προστασία, αλλά και μια Bentley για τις μετακινήσεις τους.