Το μέλλον του Hotel Design

Mobile δωμάτια, βελτιωμένοι έλεγχοι δωματίου χωρίς επαφή, ρομποτικοί σερβιτόροι και αναδυόμενες τραπεζαρίες είναι μερικές μόνο από τις ιδέες που σχεδιάζουν οι designers ξενοδοχείων για τον κόσμο μετά τον Covid.

Η χωρητικότητα των ξενοδοχείων έχει μειωθεί κατά μέσο όρο 50% στον κόσμο των ταξιδιών με πανδημία. Ενώ εκατοντάδες ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά λόγω της κρίσης, νέα ξενοδοχεία συνεχίζουν να ανοίγουν για να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους.

Είτε πρόκειται για την ανάπτυξη του τουρισμού που πολλοί προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει την δημιουργία ενός εμβολίου, ή θα ανοίξουν οικονομικά, οι ξενοδόχοι κάνουν σχέδια για ένα μέλλον που τώρα πρέπει να εξετάσουν νέες επιδημίες και πανδημίες με τον ίδιο τρόπο που τα δημόσια κτίρια άλλαξαν μόνιμα τα μέτρα ασφαλείας τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Τα ξενοδοχεία μπουτίκ που κάποτε λειτουργούσαν ως πολιτιστικά κέντρα με εκθέσεις τέχνης και πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους θα χαλαρώσουν τους επισκέπτες, τουλάχιστον έως ότου τελειώσει η υγειονομική κρίση.

Πώς μπορεί να αλλάξει, λοιπόν, η εμπειρία του ξενοδοχείου στον κόσμο μετά τον Covid πέρα ​​από την πλέον εμφανώς βελτιωμένη καθαριότητα. Οι ακόλουθες προβλέψεις αφορούν πρακτικές και κερδοσκοπικές λύσεις.

Χειριστήρια χώρου χωρίς επαφή

Τα ξενοδοχεία κινούνται εδώ και πολύ καιρό προς τον αυτοματισμό με αυτο-check-out και είσοδο στο δωμάτιο χωρίς κλειδί μέσω κινητού τηλεφώνου, ειδικά σε ξενοδοχεία οικονομικής και μεσαίας κλίμακας. Η πανδημία ενίσχυσε μόνο τη σημασία αυτών των χαρακτηριστικών, τα οποία ευθυγραμμίζονται με τις αυξημένες ανάγκες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Pop- up δείπνο και ρομποτικοί σερβιτόροι

Δεν μπορούν όλα τα ξενοδοχεία να προσφέρουν υπαίθρια γεύματα όλο το χρόνο. Ούτε τα εστιατόρια τους μπορούν να ευδοκιμήσουν με τους περιορισμούς χωρητικότητας που επιβάλλονται από τις κοινωνικές αποστάσεις. Η λύση: Κάντε ολόκληρο το ξενοδοχείο τραπεζαρία. Και υιοθετούν εναλλακτικούς τρόπους σερβιρίσματος όπως τα ρομπότ.

Φέρνοντας το υπαίθριο στον εσωτερικό χώρο

Τα περισσότερα ξενοδοχεία μεγιστοποιούν ήδη τη χρήση των εξωτερικών χώρων τους, όπου οι επισκέπτες μπορεί να αισθάνονται ασφαλέστεροι από τη μετάδοση ιών, μετακινώντας τραπεζάκια και δραστηριότητες γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους. Στο μέλλον, προβλέπουν οι σχεδιαστές, οι ταξιδιώτες μπορεί να δουν περισσότερη βλάστηση να μπαίνει στους εσωτερικούς χώρους καθώς τα ξενοδοχεία επιδιώκουν να καταγράψουν τα ήρεμα αποτελέσματα της φύσης.

Δωμάτια σχεδιασμένα για διαβίωση

Τα δωμάτια δεν θα είναι πλέον απλά μέρη για ύπνο και μπάνιο. Αντ ‘αυτού, θα υπάρχει δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες όπως γυμναστήρια, τραπεζαρίες και γραφεία. Φυσικά, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ήδη δωμάτια για αυτούς τους σκοπούς ήδη. Η διαφορά θα είναι τα σχέδια για την προσαρμογή αυτών των διευρυμένων δυνατοτήτων.

Κινητά δωμάτια ξενοδοχείου

Αυτό το καλοκαίρι, οι Αμερικανοί ανακάλυψαν τα οχήματα αναψυχής ως μέσο μετακίνησης των κατοικιών τους στο δρόμο. Τώρα φανταστείτε μια ξενοδοχειακή εταιρεία που διατηρεί ένα στόλο αυτόνομων R.V.s – εξοπλισμένο με ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο και κουζίνα – που θα μπορούσε να μετακινηθεί από τη μία τοποθεσία στην άλλη.

Πηγή: www.nytimes.com