Ταξιδιωτικές τάσεις του 2021 – Μέρος 2ο

Καθώς τα εμβόλια γίνονται άμεσα διαθέσιμα στις περισσότερες χώρες, ο ενθουσιασμός για να επιστρέψουμε στην εξερεύνηση νέων ταξιδιωτικών προορισμών είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Η Uniglobe Travel Designers αναμένει φέτος να γεμίσει με νέες βέλτιστες πρακτικές. Για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε με ασφάλεια για τα επερχόμενα ταξιδιωτικά σχέδια, η Uniglobe Travel Designers έχει τάσεις που πρέπει να προσέξετε το 2021.

1. Περιορισμένες ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Η περιορισμένη διαθεσιμότητα και οι υψηλότερες τιμές είναι επίσης δημοφιλείς στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Το 2020, οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων πούλησαν το απόθεμά τους. Πολλοί άνθρωποι που βασίζονταν συνήθως στις δημόσιες συγκοινωνίες αισθάνθηκαν ασφαλέστερα την αγορά ή τη μίσθωση οχημάτων. Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σημείωσαν και είδαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έσοδα όταν διακόπηκαν τα ταξίδια. Τώρα που το ταξίδι ανοίγει και πάλι, βρίσκονται με περιορισμένους στόλους και θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να ξαναχτίσουν για να ανταποκριθούν στη ζήτηση που επιστρέφει.

2. Αναρρίχηση τιμών ξενοδοχείων
Για να συμπληρωθούν τα χαμένα έσοδα, οι τιμές σε ολόκληρο τον κλάδο θα διογκωθούν. Ενώ είναι φυσιολογικό οι τιμές των ξενοδοχείων να αυξάνονται 2-3% ετησίως, αναμένεται αύξηση έως και 11% μεταξύ 2021 και 2022.

3. Αυξημένη χρήση ταξιδιωτικής ασφάλισης
Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα από αυτά τα πράγματα που ελπίζετε να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ, αλλά είστε τόσο ανακουφισμένοι να το έχετε όταν το χρειάζεστε. Από την έναρξη της πανδημίας, οι ταξιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης άρχισαν να παρέχουν περισσότερες επιλογές στους ταξιδιώτες, ώστε να μπορείτε να βρείτε το καλύτερο σχέδιο για εσάς.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να προγραμματίσουν εκ των προτέρων και να είναι ενήμεροι για τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές συνθήκες.

Πηγή: Uniglobe Travel Designers