Πώς τα ξενοδοχεία αγκαλιάζουν τη νέα κανονικότητα

Οι κάποτε εξοικειωμένοι χώροι έχουν δει μεγάλες αλλαγές τους τελευταίους μήνες. Ακόμα περισσότερες καινοτομίες έρχονται σύντομα – και αυτό δεν είναι παρά καλό, σύμφωνα με το travel+leisure.

Αν ταξιδέψατε πρόσφατα, γνωρίζετε ήδη την κατάσταση: μάσκες, γάντια και απολυμαντικά χεριών, καθώς και τοιχία πλεξιγκλάς και συχνότερος καθαρισμός σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ωστόσο, οι βαθύτερες αλλαγές θα συμπληρώσουν σύντομα τα γρήγορα εφαρμοσμένα πρωτόκολλα υγιεινής και τα hacks που παρουσιάστηκαν αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οι σχεδιαστές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες βελτιώσεις. Η πανδημία εμπνέει νέους τρόπους ώστε οι άνθρωποι να  έρθουν κοντά και να έχουν αξέχαστες, συναρπαστικές εμπειρίες.

Οι περισσότερες μονάδες παρουσίασαν γρήγορα αναβαθμισμένα συστήματα καθαρισμού.

Τι έχει σειρά για την νέα κανονικότητα;

Η επανεξέταση για τους δημόσιους χώρους.

Μέχρι τώρα υπήρχαν δυνατότητες για επιτραπέζια παιχνίδια, βάζα με καραμέλες που προσφέρονταν και βιβλία τραπεζιού. Τα ακίνητα πλέον προσθέτουν χώρο ανάμεσα σε ξαπλώστρες και τραπέζια. Αλλάζουν τα αξεσουάρ μπάνιου, ενώ υπάρχουν σκέψεις να προστεθούν συσκευές Mirror fitness σε κάθε δωμάτιο αντί να προσφέρεται ένα τυπικό κοινόχρηστο γυμναστήριο.

Γνωστή για τη δουλειά στο Raffles Singapore, η εταιρεία σχεδιασμού Champalimaud χειρίστηκε πρόσφατα μια ανακαίνιση του Mandarin Oriental στη Βοστώνη, όπου οι Premier σουίτες διαθέτουν τώρα προθάλαμο με νιπτήρες – ιδανικό για πλύσιμο στο χέρι κατά την άφιξη. «Πρέπει να μείνουμε ευκίνητοι και να αποφύγουμε υποθέσεις για το πού θα είμαστε σε τρία χρόνια», σημειώνει το Marriott Alexander, «ειδικά όταν τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα».