Ο Μ.Ο. ηλικίας ταξιδιωτών μειώνεται λόγω της πανδημίας

Οι ειδικοί του κλάδου προβλέπουν ότι θα ταξιδεύουμε πολύ διαφορετικά μετά την άρση των περιορισμών στα σύνορα μετά το Covid – και δεν μιλούν για μάσκες προσώπου.

Μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο έτος παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών, αποτυχημένων διακοπών και ακυρώσεων πτήσεων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ανυπόμονοι ταξιδιώτες έχουν απασχοληθεί με το διαδίκτυο για ευκαιρίες και περιπέτειες. Οι ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και οι πράκτορες είναι αισιόδοξοι και προβλέπουν ότι όταν ο κόσμος κινείται για άλλη μια φορά, όλοι θα ταξιδεύουμε με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Από τα συστήματα αξίας έως τις εμπειρίες και ακόμη και τους προορισμούς, ακολουθούν σημαντικές αλλαγές που πρέπει να προσέξετε όταν σχεδιάζετε το πρώτο σας ταξίδι μετά την πανδημία φέτος.

Νεότεροι ταξιδιώτες

Ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Squaremouth κυκλοφόρησε πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι, ενώ το 2019, η μέση ηλικία των ταξιδιωτών ήταν 50, μέχρι το τέλος του 2020, η μέση ηλικία των ταξιδιωτών μειώθηκε στα 38.

Από το συνολικό μερίδιο ταξιδιού τους, η Squaremouth αναφέρει αύξηση κάθε ομάδας κάτω των 60 ετών, ενώ κάθε ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών σημείωσε μείωση από πέρυσι. Καθώς τα δημογραφικά στοιχεία των ηλικιών και των γενεών των ταξιδιωτών μεταβαίνουν στο Gen X, είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες τάσεις ταξιδιού με βάση τις νέες ανάγκες των καταναλωτών.

Πηγή: hk.asiatatler.com