Ξενοδοχεία με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική (μέρος 1ο)

Όταν οι πελάτες κάνουν check in σε ένα ξενοδοχείο, συνήθως εστιάζουν στο δωμάτιό τους, στα εστιατόρια, στο μπαρ και στους άλλους εσωτερικούς χώρους. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, το ίδιο το κτίριο είναι ένα έργο τέχνης με αξέχαστη, μοναδική αρχιτεκτονική.

Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός Forbes συγκέντρωσε μια λίστα ασυνήθιστων σύγχρονων θαυμάτων που εκτείνονται από τη Νότια Φλόριντα έως τη Σιγκαπούρη, και τα οποία ξεχωρίζουν ανάμεσα στους ανταγωνιστές τους.

Star Tower at Studio City Macau

Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μακάο, μια ρόδα Ferris περιστρέφεται γύρω από μια φιγούρα που σχηματίζει τον αριθμό 8 που ανυψώνεται μεταξύ δύο πύργων. Η περίεργη διαδρομή Golden Reel είναι η πρώτη του είδους της στον κόσμο.

The Guitar Hotel

Το πρώτο ξενοδοχείο σε σχήμα κιθάρας στον κόσμο πρόσθεσε μια rock ‘n’ roll αισθητική στο Χόλιγουντ της Νότιας Φλόριντα, όταν άνοιξε το 2019. Μέρος του συγκροτήματος Seminole Hard Rock Hotel & Casino Hollywood, η δομή ύψους 450 ποδιών μοιάζει από κάθε πλευρά με κιθάρα, ενώ αποτυπώνονται και οι χορδές.

Atlantis, The Palm

Είναι σαν η μυθική πόλη της Ατλαντίδας να βγαίνει από τον κόλπο και να είναι αγκυροβολημένη κατά μήκος της ακτής του Ντουμπάι. Εγκατεστημένο στο Palm Island, το κοραλλιογενές θέρετρο διαθέτει δύο πύργους που συνδέονται με μια γέφυρα. Ο σχεδιασμός δημιουργεί μια τεράστια κλειδαρότρυπα στη μέση που δίνει μια γεύση του γαλάζιου νερού αλλά και του ουρανού στον ορίζοντα.

Grand Lisboa Hotel

Υψωμένο πάνω από το Μακάο, το φανταχτερό κτήριο σε σχήμα λωτού του Grand Lisboa φαίνεται σαν να βγήκε από ένα χρυσό αυγό. Το λουλούδι συμβολίζει την κληρονομιά της πόλης – κοσμεί την επίσημη σημαία της χώρας- που ιδρύθηκε μετά την παράδοση της πρώην αποικίας στην Κίνα το 1999. Οι αρχιτέκτονες Dennis Lau και Ng Chun Man σχεδίασαν τη γυάλινη κατασκευή ύψους 853 ποδιών.

Marina Bay Sands

Το αδιαμφισβήτητο αστέρι στον ορίζοντα της Σιγκαπούρης, το Marina Bay Sands στέκεται μόνη του. Θα μπορούσε να είναι οι τρεις πύργοι κεκλιμένοι στους 26 βαθμούς, ένας αριθμός ευημερίας, σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι. Και υπάρχει το Μουσείο ArtScience, του οποίου τα 10 καμπυλωτά σχήματα στην οροφή φιλοξενούν διαφορετικούς χώρους γκαλερί και οι γωνιακές άκρες των καμπυλών επιτρέπουν άφθονο φως για να διαχέεται εντός του κτιρίου.