Ξενοδοχεία με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική (μέρος 2ο)

Όταν οι πελάτες κάνουν check in σε ένα ξενοδοχείο, συνήθως εστιάζουν στο δωμάτιό τους, στα εστιατόρια, στο μπαρ και στους άλλους εσωτερικούς χώρους. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, το ίδιο το κτίριο είναι ένα έργο τέχνης με αξέχαστη, μοναδική αρχιτεκτονική.

Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός Forbes συγκέντρωσε μια λίστα ασυνήθιστων σύγχρονων θαυμάτων που εκτείνονται από τη Νότια Φλόριντα έως τη Σιγκαπούρη, και τα οποία ξεχωρίζουν ανάμεσα στους ανταγωνιστές τους.

Shangri-La Hotel, At The Shard, London

Το ξενοδοχείο, η πρώτη είσοδος της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταλαμβάνει τους ορόφους 34 έως 52 και, όπως μπορείτε να φανταστείτε, κάθε κατάλυμα διαθέτει ασυναγώνιστη θέα από τα παράθυρα που φτάνουν από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

MGM Macau και MGM Cotai

Ενώ αυτές οι αδελφές μονάδες βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές του Μακάο, και οι δύο έχουν διακριτικές μεταλλικές προσόψεις με λαμπερές αποχρώσεις. Τρία επίπεδα χρυσού, ασημιού και χάλκινου λαμπυρίσματος στο εξωτερικό ύψος 505 ποδιών του MGM Macau, τραβούν τα βλέμματα. Τα κυματοειδή στρώματα μιμούνται τα κύματα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

The Tokyo Station Hotel

Αυτό το πολυτελές ορόσημο βρίσκεται στο πιο απίθανο μέρος στο Τόκιο: έναν σιδηροδρομικό σταθμό από τούβλα. Πρόκειται για ένα ανακηρυγμένο σημαντικό πολιτιστικό ακίνητο της Ιαπωνίας, 105 ετών, που ως ξενοδοχείο προσφέρει καταλύματα με εσωτερικά παράθυρα με θέα στους κίτρινους τρούλους και θόλους του Σταθμού του Τόκιο.

Four Seasons Hotel Guangzhou

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο πρώτο τρίτο του Guangzhou International Finance Center, το οποίο οραματίστηκε η αρχιτεκτονική εταιρεία WilkinsonEyre.

Morpheus

Ο Μορφέας, ο Έλληνας θεός των ονείρων, είναι το πρώτο πολυώροφο κτίριο στον κόσμο με χαλύβδινο εξωσκελετό. Μοιάζει πολύ με τον τυχερό κινέζικο αριθμό 8, το υπερσύγχρονο ξενοδοχείο του Μακάο εμπνεύστηκε από γλυπτά νεφρίτη για τα κυρτά του σχήματα.