Μεταβαίνοντας στις ανέπαφες εμπειρίες: το design σε συνδυασμό με την τεχνολογία

Παραδοσιακά, οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους πελάτες περνούν από ένα στάδιο πλήρους αναθεώρησης, χάρη στην ευρύτερη χρήση επιλογών που υποστηρίζονται από την τεχνολογία, όπως το check-in από το κινητό, οι ανέπαφες πληρωμές, ο φωνητικός έλεγχος και η βιομετρική.

Οι καταναλωτές που έχουν συνηθίσει να ξεκλειδώνουν τα smartphone και τους φορητούς υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων σύντομα θα περιμένουν την ίδια ευκολία στην πρόσβαση στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους. Δυστυχώς για τα ιδρύματα που θέλουν να καλωσορίσουν τέτοιου είδους τεχνολογίες, ωστόσο, θα πρέπει να έχουν ένα μεγάλο budget, καθώς αυτές οι αναβαθμίσεις μπορεί να είναι δαπανηρές τόσο για εγκατάσταση όσο και για συντήρηση. Εάν θέλετε να μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό, αυτό είναι σίγουρα ένα εργαλείο που πρέπει να επενδύσετε και να εκμεταλλευτείτε.

Πέρα από τις νέες τεχνολογίες που εισχωρούν στον ξενοδοχειακό κλάδο, το design δεν παύει να έχει κεντρικό χαρακτήρα στην ξενοδοχειακή εμπειρία και στην ευχαρίστηση του πελάτη. Τα instagram-ικά σκηνικά, η διακόσμηση και η αύρα που δημιουργεί συνεχίζουν να πρωτοστατούν και να αναδιαμορφώνονται ανάλογα με την επικαιρότητα.

Έχοντας από καιρό αναγνωρίσει τη συνάφεια των επισκεπτών με το να τραβούν φωτογραφίες για να δημοσιεύσουν στα κοινωνικά μέσα, οι επιχειρήσεις φιλοξενίας ενισχύουν το παιχνίδι τους. Με σκοπό να αξιοποιήσουν αυτήν τη δωρεάν δημοσιότητα, οι ιδιοκτήτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις φωτογενείς ρυθμίσεις των  χώρων και στα διακοσμητικά σκηνικά. Ολόκληρα τα γεύματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως όμορφα σύντομα χρονογραφήματα που οδηγούν σε δημοσιεύσεις, εάν παρουσιάζονται με καλύτερο φως.

Πηγή: business.com