Η καθαρή ατμόσφαιρα στα ξενοδοχεία κρίνεται απαραίτητη!

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, ένας ενεργειακός επιθεωρητής, κατά την επίσκεψη του στο προς εξέταση κτίριο, πρέπει να εξετάσει έκτος των άλλων και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

 

Πρέπει να καταγράψει τις επικρατούσες συνθήκες και τις πιθανές πηγές και τα επίπεδα εσωτερικών ρύπων σε σχέση με τα επιτρεπτά. Κατά τις μετρήσεις πρέπει να συμπεριληφθούν τέτοιες για πτητικές οργανικές ουσίες, τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, το ραδόνιο και η ύπαρξη σωματιδίων.

Μερικοί από τους παράγοντες επηρεασμού είναι οι χημικοί (σκόνη, αιωρούμενα σωματίδια, βαρέα μέταλλα, τοξικά στοιχεία, πτητικές οργανικές ενώσεις) και οι βιολογικοί (μικροοργανισμοί και αλλεργιογόνα, μύκητες και μούχλα). Επιπλέον παράγοντες είναι τα αέρια, οι ατμοί και οι μυρωδιές, όπως και οσμές ανθρώπινου σώματος, αποσμητικά χώρου, κολόνιες που ίσως να δυσκολεύουν την αναπνοή και την παραμονή στο χώρο. Επίσης, ρύποι εξωτερικού περιβάλλοντος, όπως καυσαέρια, τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες διαφέρουν από κτίριο σε κτίριο, ανάλογα με τον σχεδιασμό του και το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται.

Το δωμάτιο φιλοξενίας αποτελεί την καρδιά του ξενοδοχειακού χώρου για τον επισκέπτη. Μια σύγχρονη μονάδα φιλοξενίας, σήμερα, οφείλει να διαθέτει εξοπλισμό αυτόματου έλεγχου για τον εντοπισμό ύπαρξης προβλημάτων στον αέρα. Έτσι ο εκάστοτε επιθεωρητής θα μπορεί να κάνει τον έλεγχο από το κοντρόλ του συστήματος και εν συνέχεια να κάνει και δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Πηγή:  http://www.greenandcleanhotels.gr/το-αντίδοτο-στους-κρυφούς-κίνδυνο/