Εικονική & επαυξημένη πραγματικότητα: Νέες τάσεις για την ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2021

Ακολουθώντας τον προσανατολισμό προς ένα οπτικά ελκυστικό περιεχόμενο, φαίνεται φυσικό ότι οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας φιλοξενίας θα πρέπει να επιδιώκουν να αξιοποιήσουν χαρακτηριστικά όπως εικονικές περιηγήσεις, δημιουργώντας ένα ψηφιακό περιβάλλον για τους καταναλωτές οι οποίοι επιθυμούν να φωτογραφίζουν τον εαυτό τους.

Βίντεο που παρέχουν προβολές 360 μοιρών και ταξιδεύουν τον “επισκέπτη” στην ατμόσφαιρα του εστιατορίου, τις γλυκές βεράντες με τις καφετέριες που είναι τυλιγμένες σε πράσινο ή παραλιακές τοποθεσίες του ξενοδοχείου, για παράδειγμα, είναι απλώς το εισιτήριο για να ξεχωρίσετε ως ξενοδοχειακή μονάδα φέτος.

Όπως πάντα, η διατήρηση του κατώτατου ορίου πρόσβασης είναι το κλειδί για την όσο το δυνατόν ευρύτερη προσέγγιση κοινού με υλικό εικονικής πραγματικότητας: καθιστώντας το περιεχόμενο προσβάσιμο σε μια ποικιλία συσκευών, χωρίς την ανάγκη για εξοπλισμό VR.

Μόλις βρεθούν στον “χώρο”, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξεχάσουν τον διαμεσολαβητή- το smartphone τους – και απλά να εστιάσουν σε πραγματικά αντικείμενα για να συγκεντρώσουν πρόσθετες πληροφορίες.

Η επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιεί γραφικές ή ενημερωτικές επικαλύψεις για να βελτιώσει τα επιτόπια περιβάλλοντα. Μόλις κατεβάσουν οι επισκέπτες την εφαρμογή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ώρες λειτουργίας εστιατορίου, κριτικές ή διαδραστικούς χάρτες πληροφοριών τουριστών ή ακόμη και να προσθέσουν περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες.

Πηγή: business.com