Δύο αντιθετικά στυλ διακόσμησης με κοινό παρονομαστή τη Vintage Αισθητική

Art deco και Boho design, δυο διαφορετικά στυλ σχεδιασμού και διακόσμησης με τις ίδιες ρίζες! Μπορεί ακούγοντας κανείς για αυτά τα δύο είδη εσωτερικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, να θεωρεί ότι πρόκειται για δυο εντελώς αντιθετικές αισθητικές, υπάρχουν, ωστόσο, πολλά κοινά στοιχεία: Το βασικότερο είναι ότι οι ρίζες και των δύο στυλ φτάνουν στο vintage design, ενώ χρησιμοποιούνται κομμάτια επίπλωσης, διακοσμητικά στοιχεία και έργα τέχνης, που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές και προσδίδουν μια ιστορικότητα στον χώρο.

Η αφετηρία είναι κοινή, το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος εφαρμογής του design και ο στόχος, που ένα ξενοδοχείο θέλει να επιτύχει.  Πολύ απλά, εκκινώντας από το ίδιο σημείο, το art deco επιλέγει πιο απλές γραμμές και μοτίβα, δημιουργώντας έναν πολυτελή χώρο, ήρεμο, με όσα στοιχεία χρειάζεται- και μόνο. Από την άλλη, το boho design χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά αλλά διαμορφώνει έναν πολύ πιο «φορτωμένο» χώρο που δημιουργεί μια ζεστασιά σε όποιον τον αντικρίσει. Η αυστηρότητα του πρώτου και η ελευθερία του δεύτερου, όμως, είναι απλά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Art Deco: Η “Τέχνη” της Διακόσμησης!

Η Art Deco, σύντμηση της φράσης arts decoratifs, είναι ένα είδος design το οποίο εμπνέεται από τη γαλλική τέχνη και το design της δεκαετίας του 1920. Το συγκεκριμένο είδος, χαρακτηρίζεται, κυρίως, από κομψά, μεταλλικά στοιχεία και φινιρίσματα, γυαλί ή χρώμιο.

[Διαβάστε εδώ αναλυτικά: Art Deco: Η “Τέχνη” της Διακόσμησης!]

Boho Design: La Vie Boheme

Το στυλ Boho είναι ένα από αυτά τα στυλ που συνδυάζει διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικούς χρόνους. Σε αυτό το είδος design, ο χώρος γεμίζει  με υφάσματα και σχέδια, βιβλία, παλιές τέχνες, καθρέφτες, κομμάτια vintage ή ταξιδιωτικά “απομνημονεύματα”. Τα ξύλινα έπιπλα είναι απαραίτητα, οι τυχαίες και γεμάτες επιφάνειες είναι χαρακτηριστικές.

[Διαβάστε εδώ αναλυτικά: Boho Design: La Vie Boheme: Το πιο ελεύθερο στυλ design!]

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Winter 2020!

Διαβάστε εδώ το τεύχος!