Αρχιτέκτονες ξενοδοχείων περιγράφουν τις αναδυόμενες τάσεις hotel design

Οι εταιρείες αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας για τη βιομηχανία φιλοξενίας, αντιμετωπίζουν σήμερα προκλήσεις που δεν είχαν φανταστεί. Προκειμένου να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα, οι καινοτόμοι αρχιτέκτονες δημιουργούν τώρα σχέδια που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ευημερία τόσο των επισκεπτών όσο και του προσωπικού. Αρκετοί εξέχοντες αρχιτέκτονες προέβαλαν πρόσφατα τις απόψεις τους σχετικά με τον νέο σχεδιασμό της βιομηχανίας φιλοξενίας.

Ενώ η ευημερία ήταν κορυφαία για τη βιομηχανία φιλοξενίας, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους σχεδιαστές να εξερευνούν νέους τρόπους για να φέρουν την ευεξία στους χώρους φιλοξενίας. Μέσα όπως η τεχνολογία χωρίς επαφή επιτρέπουν στους επισκέπτες και στο προσωπικό να πληρούν το υψηλότερο επίπεδο υγιεινής. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν check in στα δωμάτιά τους από μια εφαρμογή στο τηλέφωνό τους και το προσωπικό θα μπορεί να γνωρίζει πού να καθαρίσει χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνολογία. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία στο μέλλον θα απομακρυνθούν από μοκέτες και κλινοσκεπάσματα για τον απόλυτο καθαρισμό.

Τα ξενοδοχεία που αρχίζουν προληπτικά σημαντικές και στρατηγικές συνεργασίες με τις σωστές μάρκες θα διαφοροποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Από την ικανότητα ροής στο δωμάτιο έως τις εφαρμογές παράδοσης τρίτων, υπάρχουν πολλές μάρκες που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια win-win συνεργασία και να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Με την αναμενόμενη μακροπρόθεσμη αύξηση των απομακρυσμένων εργαζομένων, υπάρχει η ευκαιρία να παρέχονται συγκεκριμένες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσφέροντας ιδιωτικά γραφεία, χώρους εργασίας ή σουίτες zoom, με ελάχιστες προσαρμογές στο δωμάτιο, επιτρέπει στα ξενοδοχεία να έχουν μια ευέλικτη προσφορά όλη την ημέρα.

Μία από τις τάσεις σχεδιασμού φιλοξενίας για το 2021 είναι ο επαναπροσδιορισμός των ανέσεων των δωματίων για την υποστήριξη δυνατοτήτων απομακρυσμένης εργασίας. Τα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να μετατρέπουν τα κενά δωμάτια σε γραφεία. Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν επίσης μεγαλύτερα δωμάτια τύπου σουίτας μπορούν να μετατρέψουν τον υπάρχοντα χώρο σε περισσότερο χώρο εργασίας, πλήρη με επαρκή φωτισμό και κατάλληλα, σχεδιασμένα υπόβαθρα για βιντεοδιάσκεψη.

Η βιομηχανία φιλοξενίας έχει πληγεί σκληρά. Ωστόσο, με τα θετικά νέα ότι ένα εμβόλιο βρίσκεται στο δρόμο του, θα δούμε μια μεγάλη άνθηση για τη βιομηχανία το 2021. Από τα ξενοδοχεία έως τα εστιατόρια, θα δούμε περισσότερες ανοιχτές κάτοψεις, υπαίθριους χώρους, ψηλές οροφές, εξωτερικούς χώρους και λειτουργικούς τοίχους. Οι επισκέπτες δεν θέλουν πλέον να συγκεντρώνονται σε στενό χώρο. Θα δούμε επίσης περισσότερα βιοφιλικά στοιχεία ενσωματωμένα σε όλους τους χώρους φιλοξενίας, προσφέροντας στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκονται έξω. Ο κύριος στόχος για κάθε ξενοδόχο και ιδιοκτήτη εστιατορίου είναι να προσφέρει στους επισκέπτες μια υπέροχη εμπειρία σε έναν χώρο που αισθάνεται ασφαλής και άνετος.

Πηγή: www.forbes.com