The House Hotel Karakoy: η πολυτέλεια επιστρέφει εδώ!

Η House Hotel Group, έχοντας πολλά από τα βραβευμένα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, δημιούργησε ένα νέο στυλ και ιδέα με το τελευταίο του ξενοδοχειο, The House Hotel Karaköy, που άνοιξε τις πόρτες τους για το ευρύ κοινό το 2014. 

Βρίσκεται στην ανατολική περιοχή του Karaköy στο Bankalar Caddesi (η λεωφόρος των τραπεζών), μια από τις πιο φημισμένες περιοχές της οικονομικής και επαγγελματικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 63 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 5 σουιτών σε 9 ορόφους, μερικά με θέα στο παλάτι Τοπ Καπί και την αγορά μπαχαρικών. Καταλαμβάνει δύο ιστορικά κτίρια, εκ των οποίων το ένα είναι νεοαναγεννησιακό του 1863, που μια περίοδο υπήρξε και κεντρικά γραφεία της Sümerbank, και το δεύτερο πρόκειται για το παλιό κοινοτικό κέντρο της εκκλησίας Neve Shalom.

Τα κτίρια αποκαταστάθηκαν από τον βραβευμένο Τούρκο αρχιτέκτονα Han Tümertekin με την δομή να διατηρεί πολλά από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά όπως οι μαρμάρινες σκάλες και τα τζάκια, τις περίπλοκα διακοσμημένες οροφές ύψους 5 μέτρων, τα κεραμικά πλακάκια κλπ. Οι πολυτελείς σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν από τον Sinan Kafadar του Metex Group, ο οποίος εμπνεύστηκε τον χώρο από τα επιβλητικά χαρακτηριστικά της τράπεζας, τα οποία έδωσαν και το όνομα του ξενοδοχείου.

Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα υψηλό λόμπι με κιονοστοιχίες, του οποίου ο σχεδιασμός αντικατοπτρίζει το παρελθόν του: η υποδοχή μοιάζει με χώρο των ταμείων της τράπεζας. Το λόμπι περιλαμβάνει μια τραπεζαρία, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σερβίρει τουρκικά και διεθνή πιάτα, ένα μεγάλο πιάνο, καθώς και ένα εντυπωσιακό κυκλικό χρυσό μπαρ που συνδυάζεται με εντυπωσιακό τρόπο με το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας.

Επίσης, εμφανίζεται μια συλλογή από πολύτιμα βιβλία που σχετίζονται με την τέχνη, τον πολιτισμό και τη μουσική. Οι σύγχρονοι κλασικοί εσωτερικοί χώροι αποπνέουν πλούτο και πολυτέλεια: μια οργανική παλέτα χρωμάτων που παραπέμπουν στα στοιχεία της φύσης, συνδυάζονται μοναδικά με τον εξαιρετικό φωτισμό και τα εντυπωσιακά έπιπλα.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου βρίσκεται Το Kasa Lokanta,το εστιατόριο, και διαθέτει ένα δημιουργικό μενού όπου οι τουρκικές κλασικές γεύσεις ερμηνεύονται εκ νέου  με μια σύγχρονη πινελιά. Το μενού είναι εποχιακό και οι πρώτες ύλες φτάνουν στην κουζίνα από όλη την Τουρκία. Το Kasa Roof Lounge, που βρίσκεται στη βεράντα του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου, προσφέρει υπέροχη θέα στην ιστορική χερσόνησο και το Χρυσό Κέρας.

Στα χαμηλότερα επίπεδα υπάρχει μια κάβα και τέσσερις αίθουσες συσκέψεων. Το Spa στο The House Hotel Karaköy συνδυάζει τεχνικές σύγχρονης και παραδοσιακής ευεξίας με ένα κλασικό, λευκό μαρμάρινο τούρκικο χαμάμ, γυμναστήριο τελευταίας τεχνολογίας, αίθουσα χαλάρωσης, καθώς και σάουνα, ατμόλουτρα και τρία δωμάτια θεραπείας για μασάζ ή περιποιήσεις προσώπου.