Ξενοδοχείο Ritz: οι αντίκες του βγαίνουν σε δημοπρασία

Ύστερα από μια ανακαίνιση που πραγματοποίησε το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, αποφάσισε να δώσει σε δημοπρασία όλα τα παλαιά αντικείμενα και έπιπλα αξίας.

Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο Ritz όταν άνοιξε το 1898 τις πύλες του για το ευρύ κοινό αποτελούσε μια καινοτομία για την εποχή, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχαν ξενοδοχεία, αλλά πανδοχεία και ξενώνες. Έτσι το Ritz προσπαθώντας να ξεχωρίσει και να γίνει η πρώτη επιλογή όλων διέδωσε με κάθε τρόπο το μοναδικό τους στυλ. Το ξενοδοχείο βρισκόταν πίσω από μια πρόσοψη του 18ου αιώνα και είχε πανέμορφα έπιπλα αντίγραφα του 17ου και 18ου αιώνα για να θυμίζουν τα ανάκτορα και τον Λουδοβίκο.

Επειδή το ξενοδοχείο Ritz από το έτος της ίδρυσης του αποτελούσε ένα καινοτόμο στοιχείο τόσο στην βιομηχανία της φιλοξενίας στη Γαλλία όσο και σε ευρύτερο πλαίσιο, αποφάσισε λίγα χρόνια πριν να ανακαινίσει τις εγκαταστάσεις και να απαλλαγεί από την εσωτερική διακόσμηση που θύμιζε 18ο αιώνα και να εκσυγχρονιστεί.

Τώρα που η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε, έγινε αντιληπτό ότι ο προηγούμενος διάκοσμος ήταν πολύ γοητευτικός και πολύ περιποιημένος για να βρεθεί ξαφνικά στα σκουπίδια. Έτσι αποφασίστηκε να δοθούν σε δημοπρασία. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν, αποτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν για μια δημοπρασία που θα λάβει χώρα για 5 ημέρες στο Artcurial στο Παρίσι τέλη Απριλίου.

Στη δημοπρασία θα δοθούν προς πώληση πάνω από 10.000 αντικείμενα, με τις αρχικές τιμές τους να κυμαίνονται από 100 έως 5.000 ευρώ. Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως τα συνολικά έσοδα από τη δημοπρασία αυτή θα ξεπεράσουν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Μεταξύ των αντικειμένων θα βγουν στη δημοπρασία και ο καναπές της Imperial Suite που θα ξεκινήσει από την τιμή των 1.200 με 1.800 ευρώ, και καναπέδες στο στυλ το Λουδοβίκου 16ου και των ανακτόρων, πολυθρόνες, σκαμπό, καρέκλες κουρείου, σερβίτσια, ποτήρια, πολυέλαιοι, ρόμπες ακόμα και κουρτίνες.