Palo Cortado: Ένα casual εστιατόριο με αναφορές στην art deco & το βιομηχανικό design

Το εστιατόριο Palo Cortado άνοιξε ξανά το 2018 και βρίσκεται κάτω από τον καθεδρικό ναό της Μάλαγας στο κέντρο της πόλης. Το εστιατόριο έχει στόχο να δημιουργήσει νέες γαστρονομικές εμπειρίες και να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο το όμορφο περιβάλλον με την εξαιρετική κουζίνα.

Το concept του εστιατορίου ήταν να προσφέρει μια περιήγηση ανάμεσα σε τρεις καλά καθορισμένους χώρους:

  • Την είσοδο, η οποία είναι πλαισιωμένη σε μια παραδοσιακή αγορά, σχεδιασμένη με ένα trompe l’oeil από κουτιά ψαριών που κατασκευάζονται από μάρμαρο και ένα μπακάλικο ή παντοπωλείο, στο πιο παραδοσιακό στυλ.
  • Το μπαρ με παράθυρο στην κουζίνα, που αντιμετωπίζει τον πελάτη ως μοναδικό επισκέπτη, αλληλεπιδρώντας μαζί του κατά τη διαδικασία όπου το φρέσκο ​​προϊόν μετατρέπεται.
  • Την τοποθεσία. Το Palo Cortado είναι εγκατεστημένο σε έναν χώρο- αξιοθέατο, με την άνεση και την ηρεμία που απαιτεί η υψηλή γαστρονομική δημιουργία.

Εν ολίγοις, στόχος, τόσο του design όσο και της κουζίνας, είναι να προσκαλέσει τον πελάτη σε μια εμπειρία ταξιδιού από την τοπική κοινότητα στη διεθνή γαστρονομία, από την παράδοση στην σύγχρονη κουλτούρα, όπου ο χώρος προωθεί τη συζήτηση.

Στο design κυριαρχούν τα χρώματα του ξύλου, της ώχρας και του μπλε. Οι τοίχοι στην πλειοψηφία τους είναι μπλε, το πάτωμα από σκούρο ξύλο, καφέ χρώματος, και τα καθίσματα έχουν το χρώμα της ώχρας ή είναι καρώ με τον συνδυασμό αυτών των 3 χρωμάτων. Το στυλ design είναι ένας συνδυασμός art deco και βιομηχανικού σχεδιασμού. Αυτά επιβεβαιώνονται από το είδος των επίπλων και την μορφή τους που έχουν ξεκάθαρες αναφορές στο art deco σε συνδυασμό των εμφανών μεταλλικών στοιχείων στην οροφή και των τούβλων στις κολώνες- χαρακτηριστικά στοιχεία του βιομηχανικού design.

Ο συνδυασμός των διακοσμητικών στυλ με το φαγητό δημιουργεί ένα casual περιβάλλον για τους επισκέπτες, όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Project: Restaurante Palo Cortado
Adress: Calle Molina Larios 13, Málaga, España. CP: 29015
Constructed area: 377 m2
Project by Paco Lago Interiorismo