Την εποχή των Χριστουγένων το αλεξανδρινό έχει την τιμητική του

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων με ένα Αλεξανδρινό

Κάθε χρόνο, στις 12 Δεκεμβρίου το αλεξανδρινό έχει την τιμητική του.  Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει καθοριστεί ως Ημέρα του Αλεξανδρινού από τα μέσα του 19ου αιώνα και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, σαν μια ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα.  Την ξεχωριστή αυτή ημέρα λοιπόν, προσφέρουμε Αλεξανδρινά, ένα έθιμο το οποίο έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς σε όλη την Ευρώπη, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου βάζοντάς μας δυναμικά στο χαρούμενο, γιορτινό κλίμα.

Ένα αστέρι και ο πρεσβευτής του

Η ημερομηνία αυτή, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, είναι η ημέρα που πέθανε ο Joel Poinsett. Όντας ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό, έφερε το Αλεξανδρινό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε Poinsettia προς τιμήν του. Με αφετηρία την Αμερική, το Αλεξανδρινό ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για την κατάκτηση του κόσμου και στα μέσα του 19ου αιώνα, το Αμερικανικό Κογκρέσο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως Poinsettia Day (Ημέρα του Αλεξανδρινού) για να τιμήσει τον διπλωμάτη και μεγάλο φίλο του φυτού. 

Η ιδανική μέρα για αστεροειδείς ευχές

Στην Ευρώπη, το Αλεξανδρινό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διακοσμήσεις και αποτελεί ένα δημοφιλές δώρο την περίοδο των εορτών. Έχει γίνει το πλέον απαραίτητο στοιχείο της εορταστικής διακόσμησης και με τα κατάλληλα υλικά και αξεσουάρ, την κατάλληλη προετοιμασία και λίγη δημιουργικότητα μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο και να γίνει ιδανική βάση για όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.

Προσφέρετε και εσείς λοιπόν ένα Αλεξανδρινό στα κοντινά σας πρόσωπα για να μεταδώσετε την ζεστασιά των Χριστουγέννων, να δώσετε χρώμα στις γιορτινές μέρες και να στολίστε το σπίτι σας με πρωτότυπες και μοναδικές διακοσμητικές συνθέσεις!

ΠΗΓΗ: Stars for Europe – Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα μας στο Facebook στο www.facebook.com/StarsForEuropeGreece.