Επίπλωση εξωτερικού χώρου: Τι να προσέξετε!

Αλουμίνιο, μέταλλο, ξύλο ή πλαστικό; Ποιο είναι το καταλληλότερο υλικό για να επιλέξει κάποιος, όταν θα θελήσει να ανανεώσει τον εξωτερικό του χώρο;

Οι περισσότεροι αναζητούν έπιπλα εξωτερικού χώρου με βάση πολλαπλούς παράγοντες, όπως ο σχεδιασμός, η δυνατή κατασκευή, η υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες, και η ποικιλία σε χρώματα και σχέδια. Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά σωστά κριτήρια, όμως μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό, που δεν είναι άλλο, από την επιλογή του κατάλληλου υλικού κατασκευής για κάθε περίσταση.

Let’s be specific. Ελάτε να δούμε μαζί τα πλεονεκτήματα και ίσως και τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει κάθε υλικό κατασκευής εξοπλισμού εξωτερικού χώρου, ώστε να είστε περισσότερο ενημερωμένοι σε μία μελλοντική επιλογή των επίπλων σας.

Αλουμίνιο

Πλεονεκτήματα. Τα έπιπλα από αλουμίνιο είναι ιδανικά αν κάποιος θέλει να αποκτήσει κάτι πιο minimal και αφαιρετικό, σε design. Έχουν εξαιρετικά υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στη σκουριά, πράγμα που τους επιτρέπει ακόμη και τη μη αποθήκευση τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση, είναι εύκολα στον καθαρισμό τους και συνήθως είναι πιο ελαφριά από άλλα μεταλλικά έπιπλα.

Μειονεκτήματα. Ένα πιθανό μειονέκτημα των επίπλων που έχουν κατασκευαστεί από αλουμίνιο είναι ότι μπορεί να έχουν υψηλότερες τιμές από άλλα έπιπλα, ιδιαίτερα εάν έχουν ποιοτική κατασκευή και υψηλή αντοχή.

 

Σφυρήλατο Σίδερο

Πλεονεκτήματα. Τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο είναι μία κλασσική και διαχρονική επιλογή. Έχουν μεγάλη ευελιξία και ποικιλία στον σχεδιασμό τους, που μπορεί να είναι από πολύ minimal έως και κάτι πιο βαρύ και στιβαρό σε μορφολογία. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε διάφορες φθορές και δεν χρειάζονται πιθανόν αποθήκευση.

Μειονεκτήματα. Τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο είναι συνήθως βαρύτερα από άλλα έπιπλα και δυσκολότερα στην μεταφορά τους. Πολλές φορές επίσης, απαιτούν μία κάποια συντήρηση, όσον αφορά την διάβρωση από τις καιρικές συνθήκες, ειδικά εάν βρίσκονται κοντά σε θαλάσσιο περιβάλλον.

 

Ξύλο

Πλεονεκτήματα. Τα ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου χαρίζουν μία πιο ζεστή νότα και ένα πιο φιλόξενο και φυσικό στυλ. Μπορούν να υπάρξουν σε αναρίθμητες ποικιλίες και είδη (teak, πεύκο, οξιά κ.α.) και προσφέρουν πολλές επιλογές σχεδιασμού και χρωμάτων. Πολλές φορές, ανάλογα βέβαια και με το είδος του ξύλου, μπορεί να έχουν υψηλότερη αντοχή στην θερμότητα από ότι τα μεταλλικά έπιπλα και να μην απορροφούν τόση ηλιακή θερμότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους.

Μειονεκτήματα. Τα ξύλινα έπιπλα απαιτούν σίγουρα συντήρηση μετά από κάποια χρόνια χρήσης τους, χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό λάδι ή κερί για την επικάλυψη τους. Ειδικά τα πιο ακατέργαστα ξύλα χρειάζονται τακτική αποθήκευση τις βροχερές ημέρες, διότι μπορεί να αποκτήσουν αλλοιώσεις, λόγω του ότι το ξύλο είναι ένα «ζωντανό» υλικό.

 

Πλαστικό

Πλεονεκτήματα. Τα έπιπλα από τα διάφορα είδη πλαστικού που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι συνήθως η πιο οικονομική επιλογή. Αποθηκεύονται εύκολα και είναι πολύ πιο ελαφριά από οποιαδήποτε άλλα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Πολλοί μπορεί να τα θεωρούν μη οικολογική λύση και να είναι ιδιαίτερα παρεξηγημένα, αλλά πλέον υπάρχουν έπιπλα ακόμη και από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά, eco-friendly. Παράλληλα, είναι εύκολα στον καθαρισμό τους και στην συντήρησή τους. Η γκάμα χρωματικών συνδυασμών και σχεδίων τους είναι απεριόριστη, λόγω του ότι το πλαστικό είναι ένα αρκετά ευέλικτο και «εύπλαστο» υλικό.

Μειονεκτήματα. Τα πλαστικά έπιπλα, θεωρούνται από πολλούς η λιγότερο καλαίσθητη λύση για τον εξωτερικό τους χώρο, λόγω του ότι πολλά από αυτά μπορεί να φαίνονται «ευτελή» για έναν εξωτερικό παρατηρητή. Επίσης, ανάλογα και με το είδος του πλαστικού, πολλά από αυτά είναι ευαίσθητα σε φθορές, ξυσίματα και αποχρωματισμούς, ειδικά εάν δεν έχουν ειδικές πούδρες επίστρωσης για την προστασία από την UV ηλιακή ακτινοβολία.

 

Η εταιρεία ΒΙΟΤΖΑ ΑΒΕΕ, προσφέρει λύσεις, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία επίπλων εξωτερικού χώρου, κατασκευασμένα από όλες τις παραπάνω κατηγορίες υλικών, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στα πλεονεκτήματα τους και έχοντας γνώμονα πάντα τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή. Είμαστε πάντα εδώ για σας, ώστε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο έπιπλο για τον εξωτερικό σας χώρο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις προτάσεις μας, ενώ για περισσότερες επιλογές σε σχέδια και χρώματα μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το site μας ή το φυσικό μας κατάστημα.