Υπαίθρια δωμάτια ξενοδοχείων με θέα τον ουρανό

newsbeast.gr*

Στα δωμάτια των «κανονικών» ξενοδοχείων είναι υπό συζήτηση το μέγεθος, η επίπλωση και οι παροχές ενώ είναι προφανώς αυτονόητο πως έχουν τοίχους και ταβάνια.

Δεν συμβαίνει αυτό με τα παρακάτω ξενοδοχεία που διαθέτουν υπαίθρια ή ανοιχτά δωμάτια και στις παροχές τους περιλαμβάνεται μια ασυνήθιστη- για όσους δεν κάνουν κάμπινγκ- εμπειρία: ο ύπνος κάτω από τα άστρα.

outdoorhotelbest1

Lion Sands Game Reserve, Νότια Αφρική

Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κανείς μέσα σε καταφύγιο άγριων ζώων και να κλειστεί σε τέσσερις τοίχους, χάνοντας την εκπληκτική θέα της φύσης- και πιθανώς και των προστατευόμενων ειδών.

Έτσι το Lion Sands Game Reserve προσφέρει πολυτέλεια πέντε αστέρων πάνω σε… δενδρόσπιτο που διαθέτει κρεβάτι, καναπέ και τραπεζαρία.

Αποτελεί την απόλυτη εξωτική απόδραση για τους ταξιδιώτες που  μεταφέρονται στο δενδρόσπιτο το ηλιοβασίλεμα, με το φως να αναδεικνύει με ακόμα πιο θεατρικό τρόπο την άγρια ομορφιά του περιβάλλοντος.

outdoorhotelbest2-735x459

L’Albereta, Ιταλία

Εδώ τα πράγματα είναι πιο προσαρμοσμένα στις δυτικές συνήθειες και το δωμάτιο έχει ταβάνι που όμως ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού.

outdoorhotelbest3

Bangkok Tree House, Ταϊλάνδη

Πόσο πιο κοντά στη φύση μπορεί κανείς να βρεθεί; Στο Bangkok Tree House θα κοιμηθεί πάνω σε ένα δέντρο, θα κολυμπήσει σε φυσική λίμνη, θα κάνει ντους κάτω από το φεγγαρόφως και θα απολαύσει το τοπίο.

Το ξενοδοχείο αυτό έχει απολύτως πράσινο χαρακτήρα καθώς για κάθε κράτηση αναλαμβάνει να απομακρύνει ένα κιλό σκουπίδια από τον ποταμό Chao Phraya.

outdoorhotelbest4

Loisaba Wilderness Lodge, Κένυα

Μπορεί για κάποιους η διαμονή σε τόσο κοντινή απόσταση από άγρια ζώα να μην είναι η ιδανική ιδέα διακοπών αλλά αναμφίβολα άλλοι θα το βρουν απολαυστικό. Ωστόσο το Loisaba Wilderness Lodge προσφέρει ακριβώς αυτή τη μοναδική εμπειρία της διαμονής στο ύπαιθρο.

Στις ξύλινες καλύβες- χωρίς τοίχους φυσικά- που έχουν κατασκευαστεί σε απόσταση ασφαλείας από το έδαφος, οι επισκέπτες θα βρουν κρεβάτι, καθιστικό, λουτρό και ντουλάπα.

outdoorhotelbest6

Las Ventanas al Paraiso, A Rosewood Resort, Μεξικό

Πάνω στην παραλία, το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία του πραγματικού ύπνου στο ύπαιθρο κάτω από τον έναστρο ουρανό. Αν θέλουν οι ταξιδιώτες μπορούν να δανειστούν και τηλεσκόπιο με οδηγό αστρονομίας ώστε να παρατηρήσουν τους αστερισμούς.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newsbeast.gr