Το BllendDesignOffice διακρίθηκε με SILVER A ‘ DESIGN AWARD

Το BllendDesignOffice διακρίθηκε με “Silver A’ Ιnternational Design Award” στην κατηγορία “Hospitality, Tourism and Recreation” στα “INTERNATIONAL A’ DESIGN AWARDS” για το GOLD DAY SPA στο Σύνταγμα.

GOLD DAY SPA FACILITY, Σύνταγμα

Συντελεστές έργου:
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΡΑΣΙΝΙΚΑ & ΣΙΑ ΕΕ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η/Μ: Γ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Σ. ΣΩΤΟΣ
ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: MG CONSTRUCTIONS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ-UNIQUE IMAGING

Μία σύγχρονη υποδομή Spa, η οποία διαπραγματεύεται θεματικά στοιχεία αρχαιολογικής ανασκαφής, την διαδικότητα του παλιού και νέου και την αφαιρετική πολυτέλεια.

Περιγραφή PROJECT:

Tο DownTown City SPA, αφορά στην δημιουργία ενός κέντρου ευεξίας και επιστημονικής αιθητικής στην καρδιά του αστικού ιστού. Στην πλατεία Συντάγματος σε ένα εμβληματικό κτίριο του 1960, διαμορφώθηκε ένας χώρος 700 τ.μ.που προσφέρει σωματικά και πνευματικά ερεθίσματα για την μετάβαση σε έναν χώρο μεταφορικής και κυριολεκτικής ευεξίας. Το κυρίαρχο στοχείο της ανασκαφής στην αποκάλυψη των διαστρωματώσεων αστικής διαβίωσης και οι χωροχρονικές επιδράσεις στην κουλτούρα και ιστορία της ευρύτερης περιοχής, αποτέλεσαν την βασική έμπνευση της σχεδιαστικής πρότασης. Ο επισκέπτης καλείται να αφήσει προσωρινά την πολύβουη ζωή του κέντρου και να βιώσει τον χώρο βιωματικά μέσα από την υλικότητα και την κυρίαρχη χρωματική παλέτττα.

Η υποδοχή εισάγει μεταφορικά το στοιχείο της διαστρωμάτωσης μίας σύγχρονης πόλης χτισμένης πάνω σε αρχαία, με τον σχεδιασμό ενός μονολιθικού όγκου με επίχρισμα πατητητής τσιμεντοκονίας και ρητίνες. Η υποδοχή έχει σχεδιαστεί σαν χώρος εκσκαφής, μία ρωγμή στον χρόνο με κυρίαρχο χρώμα και υφή την θηραϊκή γή αγαπηπένο υλικό των αρχαιολόγων στην παρασκευή ενεμάτων αποκατάστασης και κονιαμάτων.

Οι παραδοσιακές θεραπείες με αρωματικά βότανα και σύγχρονη τεχνολογία έχουν χωροθετηθεί σε ένα δακτύλιο κατά μήκος των διαδρόμων, ενώ τα γραφεία, οι αναμονές, τα αποδυτήρια και η παραδοσιακή ευεξία περιμετρικά ενός αιθρίου, το οποίο συναντάται ως βασικό κύτταρο της ελληνικής κατοικίας.

Ο γραμμικός led φωτισμός ενισχύει την κίνηση κατά μήκος των διαδρόμων οι οποίοι εξυπηρετούν λειτουργικά στην μετάβαση και σύνδεση, αλλά και μεταφορικά ως γκαλερί με την προβολή έργων τέχνης, προσφέροντας τα πνευματικά ερεθίσματα για να χαλαρώσει ο επισκέπτης.

Κυρίαρχο στοιχείο της σχεδιαστικής πρόσεγγισης αποτελεί μία αυστηρή γεωμετρία η οποία ενισχύεται από την υλικότητα και την μονοχρωματική σχεδόν παλέτα της θηραϊκής γης. Η γεωμετρία σκόπιμα παραβιάζεται από τον παραμετρικό μονολιθικό όγκο της υποδοχής από πατητή τσιμεντοκονία αλλά και τις χρυσές πτυχώσεις του γραφείου υποδοχής, το οποίο εισάγει μεταφορικά τους συσχετισμούς της πολυτέλειας και της ακατέργαστης ομορφιάς.

Για τον σαφή διαχωρισμό μεταξύ παλαιού και νέου, αλλά και τον συσχετισμό με το στοιχείο της αποκατάστασης, οι διαχωριστικές τοιχοποιείες εδράζουν σε υψίκορμους μεταλλικούς δοκούς, οι οποίοι προσθέτουν μία σύγχρονη αισθητική πρόταση αλλά και αυστηρότητα σε μία παροχή που σχετίζεται με την εύθραυστη πτυχή της ανθρώπινης φύσης.