Τουρισμός για Όλους!

Με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου η επίσημη παρουσίαση του ACCESSIBILITY PASS στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Πυργιώτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Δρ. Χρήστος Πάλλης και εκπρόσωποι 15 φορέων των Ατόμων με Αναπηρία, Τρίτης Ηλικίας και του ξενοδοχειακού κλάδου.

 

Το ACCESSIBILITY PASS είναι ένα διεθνές πρότυπο πιστοποίησης, που κατατάσσει την προσβασιμότητα των ξενοδοχείων, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις υποδομές, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις δεξιότητες του προσωπικού.

 

Πρακτικά στόχος του ACCESSIBILITY PASS είναι να προσφέρει συγκεντρωμένες χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα των πιστοποιημένων ξενοδοχείων, ώστε τα άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας – δηλ. άτομα με κινητική, οπτική, ακουστική, ή νοητική αναπηρία και ηλικιωμένοι να μπορούν εύκολα να επιλέξουν ένα ξενοδοχείο που εξυπηρετεί τις δικές τους ανάγκες. Οι πληροφορίες που αφορούν τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία δημοσιεύονται online στο www.accessibilitypass.org/hotels.

 

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η προσβασιμότητα των υποδομών για τα άτομα με αναπηρία κατέχει ξεχωριστή θέση στο εθνικό σχέδιο τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις και να μεριμνούμε για την απρόσκοπτη και αξιοπρεπή πρόσβαση των συνανθρώπων μας στις διακοπές, στην ψυχαγωγία, στη γνωριμία με τις ομορφιές της Ελλάδας», γεγονός που δημιουργεί ευθύνες στον τουριστικό κλάδο αλλά και ευκαιρία επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Η κα Κεφαλογιάννη εξήρε την πρωτοβουλία ACCESSIBILITY PASS, για τον σεβασμό που δείχνει για τα Άτομα με Αναπηρία.

1
Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη

 

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν πιστοποιητικά στα 19 πρώτα ξενοδοχεία που πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με το ACCESSIBILITY PASS:

 

ALEXANDER THE GREAT Beach HotelALKYON Resort Hotel & Spa

ALMIRA Hotel

ARION Resort & Spa

ATHENAEUM INTERCONTINENTAL Athens

CORFU MARE Boutique Hotel

CROWNE PLAZA ATHENS City Centre

DOMOTEL LES LAZARISTES

DOMOTEL XENIA VOLOS

ELEFSINA Hotel

ELEON Grand Resort & Spa

ERIA Resort

HOLIDAY INN ATHENS Attica Avenue

MAKEDONIA PALACE

NOVOTEL ATHENS

SOFITEL ATHENS Airport

THERMAE SYLLA Spa

THE WESTIN ATHENS

XENIA OURANOUPOLIS

Κασσάνδρα, ΧαλκιδικήΒραχάτι, Κορινθίας

Βαρθολομιό, Ηλεία

Βουλιαγμένη, Αττική

Αθήνα

Κεφαλομάντουκο, Κέρκυρα

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

Βόλος

Ελευσίνα, Αττική

Τραγάκι, Ζάκυνθος

Μάλεμε Χανίων, Κρήτη

Παιανία, Αττική

Θεσσαλονίκη

Αθήνα

Σπάτα, Αττική

Αιδηψός, Εύβοια

Βουλιαγμένη, Αττική

Άθως, Χαλκιδική