Τα πιο όμορφα … υπόγεια ξενοδοχεία

Αυτά τα ξενοδοχεία δεν τα πιάνει το μάτι σου, όχι γιατί δεν είναι όμορφα, πολυτελή ή καθαρά, αλλά γιατί απλά βρίσκονται υπόγεια!  Μέσα σε σπηλιές και λόφους ή θαμμένα κάτω από τα χιόνια, αυτά είναι τα πιο όμορφα ξενοδοχεία κάτω από την επιφάνεια της γης.

Hôtel Sidi Driss – Matmata, Τυνησία

Οι λάτρες των ταινιών Star Wars ίσως αναγνωρίζετε αυτόν το χώρο, καθώς πρόκειται για ένα παραδοσιακό σπίτι Βερβερίνων χτισμένο εκατοντάδες χρόνια πριν, το οποίο τώρα λειτουργεί ως ξενοδοχείο και έχει χρησιμοποιηθεί και ως σκηνικό στη θρυλική ταινία φαντασίας.

Sala Silvergruva, Sala, Σουηδία

Στα 500 πόδια κάτω από την επιφάνεια της γης και σε ένα πρώην εργοτάξιο εξόρυξης ασημιού βρίσκεται το όμορφο αυτό ξενοδοχείο. Ωστόσο, αν το επισκεφτείτε μη ξεχάσετε το μπουφάν σας, καθώς η θερμοκρασία είναι πάντα σταθερά στους 2 βαθμούς κελσίου.

 Gamirasu Cave Hotel – Cappadocia, Τουρκία

Στην Καππαδοκία η κατοίκηση σε σπηλιές και βράχους ήταν μια συνηθισμένη τακτική για αρκετούς αιώνες, έτσι και έμεινε και αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο. Αρχικά ήταν φυλακή, αλλά από το 1999 τα 30 ανακαινισμένα δωμάτιά του κατά μήκος της πλαγιάς γοητεύουν τους ταξιδευτές.

Cumberland Caverns Tennessee, ΗΠΑ

Η άγρια ομορφιά αυτής της σπηλιάς με σταλαγμίτες, μαργαριτάρια σπηλαίων απολιθωμένα κοράλλια την καθιστούν ένα από τα πιο όμορφα μέρη για κάμπινγκ. Δεν λειτουργεί ως ξενοδοχείο, αλλά είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να φιλοξενεί πολλούς κάμπερς στη διάρκεια του χρόνου.

 Klima Hotel – Bozen, Ιταλία

Το σχέδιο του Ιταλού  αρχιτέκτονα Matteo Thun εντυπωσιάζει, τα υπόγεια δωμάτια στην πλαγιά του βουνού στο Εθνικό Πάρκο Stelvio να θυμίζουν μικρές σπηλιές, παρά την πολυτέλεια τους.

Grand Canyon Caverns, Αριζόνα

Μία υπεροπολυτελής σουίτα γεμάτη με με παλαιά βιβλία και συλλογές με αυθεντικά κομμάτια του  National Geographic που χρονολογείται από 1917, φιλόξενη, ευρύχωρη και έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους ταξιδιώτες. Μόνο που βρίσκεται 22 ορόφους χωμένη μέσα στη γη!

Le Grotte della Civita – Matera, Ιταλία

Λειτουργεί από το 2009 και διαθέτει 18 πολυτελή δωμάτια σε έναν χώρο που χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Σίγουρα ρομαντικό, ειδικά υπό το φως τον κεριών που, φυσικά, καίνε όλη την μέρα, καθώς είναι υπόγειο.

La Claustra Airolo – Airolo, Ελβετία

Δε θυμίζει σε τίποτα ότι πριν μεταμορφωθεί σε luxury υπόγειο ξενοδοχείο ήταν πρώην στρατιωτική αποθήκη, σωστά;