Τα μαύρα έπιπλα στο ξενοδοχειακό design

μαύρα

Το μαύρο είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα πολύ αριστοκρατικό χρώμα, ιδανικό για ένα ανάλογο ξενοδοχειακό design. Τα μαύρα έπιπλα, λοιπόν, κρίνονται απαραίτητα για τη δημιουργία ενός διαφορετικού εσωτερικού τοπίου. Ωστόσο, ακολουθούν δικούς  τους κανόνες, δικούς τους συνδυασμούς και συμβουλές.

μαύρα

Βέβαια, λίγα ξενοδοχεία τολμούν να επιλέξουν μαύρα στοιχεία στη διακόσμηση του χώρου, και ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που τα σκέφτονται ως εναλλακτική πρόταση, είτε αυτή αφορά τα υπνοδωμάτια, είτε τους κοινόχρηστους χώρους.

Όσοι, λοιπόν, τολμούν να ενσωματώσουν στον χώρο του ξενοδοχείου το μαύρο στοιχείο και τα μαύρα έπιπλα και διακοσμητικά επιβραβεύονται από το αποτέλεσμα.

Το μαύρο χρώμα, με λίγα λόγια, είναι το χρώμα της πολυτέλειας, καθώς είναι σκούρο και μικραίνει τους χώρους,ενώ έχει την τάση να δημιουργεί αντιθέσεις στο βλέμμα. Πολύ απλά, αναδεικνύει κάθε στοιχείο που συνδυάζεται μαζί του.

Τα μαύρα έπιπλα είναι στοιχεία που συνδυάζονται εύκολα με αρκετά χρώματα, όπως το γκρι, το ροζ, το καφέ, το λευκό, αλλά και με όλες τις νέες αναδυόμενες τάσεις στη διακόσμηση. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει κανείς να προσέξει, είναι ο φωτισμός. Το δωμάτιο που θα έχει μαύρα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία τείνει να μοιάζει πιο σκοτεινό από κάποιο άλλο. Επομένως, χρειάζεται περισσότερος “έξυπνος” φωτισμός, είτε από ιδιαίτερα φωτιστικά είτε από κρυφές κατασκευές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επειδή ο χώρος μικραίνει με το μαύρο χρώμα, σύμμαχος της διακόσμησης και του χώρου γίνονται οι καθρέφτες. Αυτοί μεγαλώνουν τον χώρο, ενώ διαχέουν πολύ πιο όμορφα και αποτελεσματικά το φως. Επίσης, λάμψη μπορεί να δοθεί στον χώρο και με ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία που γυαλίζουν, ενώ ιδανική είναι μια αντίθεση με τα χρώματα των τοίχων, οι οποίοι π.χ. θα είναι άσπροι.

Συνοπτικά, το μαύρο χρώμα προσδίδει αριστοκρατικότητα και στυλ σε έναν χώρο, γεγονός που δημιουργεί πολλά πλεονεκτήματα για ένα ξενοδοχείο που θέλει να ξεχωρίσει από τη μάζα.