Σκανδιναβικό ντιζάιν σε Ιαπωνικό ξενοδοχείο

Στο χωριουδάκι Hakuba στο Nagano της Ιαπωνίας -που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σκι στην Ασία- άνοιξε το πρώτο μπουτίκ ξενοδοχείο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο Δανό σχεδιαστή επίπλων Finn Juhl (1912-1989).

Η δανέζικη εταιρεία One collection, που από το 2000 έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής των επίπλων του σχεδιαστή, πολλά εκ των οποίων κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, δημιούργησε το House of Finn Juhl Hotel σε ένα ανακαινισμένο πανδοχείο.

Οι χώροι του, που αναπόφευκτα λειτουργούν και ως εκθεσιακοί, είναι επιπλωμένοι με τις δημιουργίες του Juhl, ενώ καθένα από τα έξι δίκλινα δωμάτια παίρνει την ονομασία του από κάποιο διάσημο έπιπλο.

        

Το Δωμάτιο του Ποιητή, για παράδειγμα, είναι αφιερωμένο στον εμβληματικό διθέσιο καναπέ Poet Sofa, τον οποίο, ο επισκέπτης μπορεί και να αγοράσει.

Το ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο εξ ολοκλήρου με έπιπλα του Finn Juhl και προσφέρει μια ποιοτική εμπειρία, μέσα στην εκπληκτική φύση. Το ξενοδοχείο αποπνέει μια αίσθηση ατημέλητης κομψότητας – από τα μαλακά κλινοσκεπάσματα και τα βιολογικά προϊόντα μπάνιου μέχρι τον άνετο φωτισμό.