Πώς θα μοιάζει το μέλλον των συνεδριακών ξενοδοχείων;

Η άφιξη του COVID-19 ανάγκασε πολλά ξενοδοχεία να κλείσουν τις πόρτες τους καθώς τα ταξίδια σταμάτησαν την περασμένη άνοιξη. Μεταξύ αυτών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο χτύπημα είναι τα ξενοδοχεία συνεδρίων, λόγω αναβληθέντων ή εντελώς ακυρωμένων εκδηλώσεων και ομαδικών συγκεντρώσεων που βρίσκονται στον πυρήνα της επιχείρησης.

Από την άνοιξη, έχουν παρατηρηθεί κάποια ψήγματα αισιοδοξίας ότι η βιομηχανία θα ανακάμψει παράλληλα με δημιουργικές καινοτομίες για νέες και βελτιωμένες ξενοδοχειακές λειτουργίες. Με τους εμβολιασμούς που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη για την προστασία από τον COVID-19, περισσότερα ξενοδοχεία που αναγκάστηκαν να κλείσουν ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για να ανοίξουν ξανά και να αναζητήσουν σε άλλους στον κλάδο έναν οδικό χάρτη για ανάκαμψη.

Ξεκινώντας από κάπου

Μεγάλες ομάδες προσφέρουν σημαντικά έσοδα σε διάφορα τμήματα ξενοδοχείων, από τις υπηρεσίες σπα έως τα μπαρ και εστιατόρια του ξενοδοχείου. Τα συνεδριακά ξενοδοχεία έχουν συγκεκριμένα πολλούς χώρους στην ιδιοκτησία, σχεδιασμένοι να προσφέρουν ευκολία και επιλογές στους επισκέπτες και να εξυπηρετούν ταυτόχρονα πολλές ομάδες. Ίσως να μην είναι εφικτό ή βιώσιμο να ανοίξετε ξανά όλους τους χώρους ταυτόχρονα, αλλά καθώς οι περιορισμοί που περιβάλλουν τον COVID-19 συνεχίζουν να ανεβαίνουν βαθμιαία, τα ξενοδοχεία ενδέχεται να έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το άνοιγμα χώρων σε ακίνητα σε στρατηγικές φάσεις.

Μεγιστοποίηση περιουσιακών στοιχείων

Τα συνεδριακά ξενοδοχεία είναι επίσης σχεδιασμένα με το χώρο και τις οπτικοακουστικές δυνατότητες για τη φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων και πολλαπλών ομάδων ταυτόχρονα. Αυτός ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των ξενοδοχείων για τη διοργάνωση συναντήσεων και εκδηλώσεων που πληρούν τις απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης και διατηρώντας μια ευελιξία για αλλαγές μέσα στους περιορισμούς.

Μετά από μια αύξηση των εικονικών συναντήσεων κατά την έναρξη της πανδημίας, βλέπουμε πλέον όλο και περισσότερα ξενοδοχεία συνεδρίων να προσφέρουν υβριδικές επιλογές συσκέψεων, να επεξεργάζονται ξανά τους υπάρχοντες χώρους για να καλύψουν τόσο τους επισκέπτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο όσο και εκείνους που βρίσκονται εκτός. Τα υπάρχοντα έπιπλα μπορούν να αφαιρεθούν ή να αναδιοργανωθούν για τη δημιουργία παραγωγικών υβριδικών εκδηλώσεων χωρίς υψηλό κόστος. Τα ξενοδοχεία που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν τους διοργανωτές εκδηλώσεων να οπτικοποιήσουν αυτές τις νέες επιλογές με εικόνες υψηλής ποιότητας για νέες ρυθμίσεις αιθουσών συσκέψεων, εικονικές περιηγήσεις 360 μοιρών και προγραμματισμένες διαβουλεύσεις για την επιτυχία καθώς το ταξίδι αρχίζει να ανακάμπτει.

Τα συνεδριακά ξενοδοχεία μπορεί να μην είχαν βιώσει κάποια παγκόσμια πανδημία πριν από τώρα, αλλά είχαν το μερίδιό τους σε καταστάσεις που απαιτούν άμεση δράση και λύσεις. Καθώς τα σχέδια, οι περιορισμοί, τα μέτρα ασφάλειας και η καθοδήγηση αλλάζουν συνεχώς, τα συνεδριακά ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται για άλλη μια φορά.