Μεγαλύτερο budget, μεγαλύτερη διαμονή: Ταξιδιωτικές τάσεις 2021

Για πολλούς ταξιδιώτες, πλησιάζουν τα ταξίδια το 2021 με μια νέα νοοτροπία, σύμφωνα με την 2021 American Express Travel: Global Travel Trends Report, το οποίο ερεύνησε 2.000 καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και 1.000 ταξιδιώτες στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Καθώς οι άνθρωποι εργάζονται από απόσταση, γίνονται πιο ευέλικτοι με το πότε και για πόσο καιρό ταξιδεύουν. Σύμφωνα με την έκθεση, το 54% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η ελευθερία και η ευελιξία να μπορούν να ζουν και να εργάζονται ενώ ταξιδεύουν στον κόσμο είναι πιο ελκυστική τώρα από ό, τι πριν από την πανδημία.

Καθώς πολλοί πάροχοι ταξιδιών προσφέρουν τώρα ευέλικτες επιλογές κράτησης, οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση αμέσως, με το 56% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τους λείπουν ταξίδια τόσο πολύ που είναι πρόθυμοι να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι ακόμη και αν ίσως χρειαστεί να το ακυρώσουν στο μέλλον.

Οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται επίσης για λιγότερο γνωστές τοποθεσίες, με το 69% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι αναζητούν προορισμούς όχι τόσο δημοφιλείς, όπως το Ντάλας ή το Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας.

Η πανδημία άλλαξε επίσης αυτό που οι ταξιδιώτες θεωρούν «πολυτέλεια» ενώ ταξιδεύουν. Το απόρρητο έχει γίνει η απόλυτη πολυτέλεια, με το 75% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι οι εμπειρίες που προσφέρουν πλήρη ιδιωτικότητα γίνονται το βασικό περιζήτητο χαρακτηριστικό των πολυτελών ταξιδιών.

Οι καταναλωτές αναζητούν επίσης εξατομικευμένες εμπειρίες (82%) και υψηλά πρότυπα καθαριότητας (81%) τις πιο επιθυμητές πολυτελείς ανέσεις.

Οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για αυτές τις εμπειρίες, με το 61% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα από ό, τι συνήθως σε ένα ταξίδι το 2021.

Εκτός από την αναζήτηση πολυτελών εμπειριών, οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να επενδύουν στον γαστρονομικό τουρισμό, με το 62% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι το φαγητό είναι η κορυφαία δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει να κάνουν ενώ ταξιδεύουν.

Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται επίσης ολοένα και περισσότερο για βιώσιμα ταξίδια: το 68% των ταξιδιωτών συμφωνεί ότι προσπαθούν να γνωρίζουν καλύτερα τις φιλικές προς τη βιωσιμότητα ταξιδιωτικές μάρκες για υποστήριξη και το 72% δηλώνει ότι είναι παθιασμένοι με το ταξίδι τους σε προορισμούς για την ενίσχυση των τουριστικών εσόδων και τοπική οικονομία.

Τα ταξίδια “Carbon negative” παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το 55% των ερωτηθέντων και το 60% δηλώνει ότι θέλει να κάνει κράτηση αεροπορικών εταιρειών που έχουν δέσμευση “Carbon negative”.

Οι ταξιδιώτες θέλουν επίσης να υποστηρίξουν ταξιδιωτικές μάρκες που δίνουν προτεραιότητα στην ποικιλομορφία και την ένταξη, με το 69% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι θέλουν να επιλέξουν μια αεροπορική εταιρεία ή ξενοδοχείο που εκτιμά την ποικιλομορφία και την ένταξη και των οποίων οι εργαζόμενοι αντικατοπτρίζουν μια διαφορετική πελατειακή βάση.

Πηγή: phocuswire.com