Μείωση των ξενοδοχειακών δαπανών. Είναι εφικτό;

Η διαχείριση των δαπανών στη βιομηχανία της φιλοξενίας είναι μια δύσκολη δουλειά που γίνεται κάθε χρόνο όλο και δυσκολότερη. Η οικονομική κρίση, καλώς ή κακώς επηρεάζει κάθε μικρή η μεγάλη λειτουργία ενός ξενοδοχείου, γεγονός που επιβάλλει μια πιο αποδοτική διαχείριση των πόρων με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Από τις αποπληρωμές των δανείων, τους μισθούς του προσωπικού, έως και η αποπληρωμή των προμηθευτών, είναι μερικά από τα σημαντικότερα έξοδα τα οποία απαιτούν συνεχή ενασχόληση και συνεχή αναπροσαρμογή, ώστε όλοι να μένουν ικανοποιημένοι. Το παρακάτω άρθρο αποτελεί απόσπασμα δημοσιεύματος στο Hotemag, και εστιάζει στις περικοπές δαπανών, που μπορείτε να κάνετε μέσω του Design του ξενοδοχείου σας.

 1. Αυτοματοποίηση

Ο αυτοματισμός είναι, αναμφισβήτητα, αποτελεσματικός τρόπος για την εξοικονόμηση κόστους. Ορισμένα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το ρομπότ Relay από το Savioke για να παρέχουν ανέσεις στα δωμάτια, αποδεικνύοντας ότι η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει και ότι οι επισκέπτες ενδιαφέρονται για αυτό το είδος της υπηρεσίας. Ακόμα, οι τύποι αυτοματοποίησης που είναι αποδεκτοί στην φιλοξενία παραμένουν ένα θέμα συζήτησης για την αναζήτηση μιας απάντησης. Για το λόγο αυτό, οι ξενοδόχοι πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με αυτό που αυτοματοποιούν και στο τι αναθέτουν στον άνθρωπο. Μια άλλη επιλογή είναι τα αυτοματοποιημένα check-in ή kiosks, όπου οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους επισκέπτες με ερωτήσεις εάν προκύψουν. Ακόμα και εδώ, τα ξενοδοχεία πρέπει να προσέχουν να μην υπερβούν τα όρια τους πολύ γρήγορα.

2. Ανανέωση Μέτρων Βιωσιμότητας

Το 2019 είναι το έτος που μπορεί να μειώσει τα εξοδα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω βιώσιμης τεχνολογίας και αναλυτικών στοιχείων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που μειώνουν τα έξοδα που καταλήγουν στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι ο φωτισμός LED ως ένας τομέας όπου τα ξενοδοχεία μπορούν να επενδύσουν λίγα χρήματα σήμερα και να δουν γρήγορες επιστροφές αύριο. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να βρεθούν οι αδυναμίες βιωσιμότητας ενός ξενοδοχείου είναι μέσω ενός ενεργειακού ελέγχου.

3. Εξάλειψη του “Dead Space”

Ο ευκολότερος τρόπος να ελαχιστοποιηθεί το κόστος είναι η έρευνα και η σωστή σκέψη για την χρήση όλων των χώρων ενός ξενοδοχείου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του σωστού design και τη σωστής διάταξης. Είναι δυνατό για τα καλά σχεδιασμένα ξενοδοχεία να πραγματοποιήσουν μια τεράστια απόδοση της επένδυσης από μικρούς χώρους που χρησιμοποιούνται σωστά. Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη, τα τραπέζια εστιατορίων είναι κοντά, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να δουλεύουν κάθε ίντσα χώρου.

Source :