Η Starbucks φτάνει στο Μιλάνο της Ιταλίας

Starbucks

Η Starbucks γιορτάζει τη δημιουργία του πρώτου της καταστήματος στην Ιταλία, ενός από τα πιο όμορφα των Starbucks στον κόσμο, το Starbucks Reserve Roastery στο Μιλάνο.

Το πολυαναμενόμενο καφέ του Μιλάνο, είναι ένας τόπος όπου οι Ιταλοί πελάτες μπορούν να έρθουν να ανακαλύψουν την τέχνη και την επιστήμη του καφέ σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον που είναι αφιερωμένο στην πόλη του Μιλάνο.

Η άφιξη της Starbucks στην Ιταλία – η 78η παγκόσμια αγορά της εταιρείας – δεν μοιάζει με κανένα άλλο καφέ της επωνυμίας. Το Μιλάνο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Starbucks έχει εδραιώσει τη λιανική της παρουσία σε μια νέα χώρα με τη μορφή Roastery, εκ των οποίων υπάρχουν μόνο δύο άλλα στον κόσμο: στο Σιάτλ, το οποίο άνοιξε το 2014 και το Roastery στη Σαγκάη το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2017. Σε απόσταση 2.300 τετραγωνικών μέτρων, το Milano Roastery βρίσκεται στο Palazzo della Poste του Μιλάνο στην πλατεία Piazza Cordusio – μόνο σε δρόμους μακριά από αξιοθέατα όπως το Duomo di Milano, το Galleria Vittorio Emanuele II και το Teatro alla Scala.

Starbucks

Η Starbucks άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ευρώπη πριν από 20 χρόνια στο Λονδίνο. Από τότε, έχει αναπτυχθεί  σε περισσότερα από 3.100 καταστήματα σε 40 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η εισαγωγή του  Reserve Roastery στο Μιλάνο ενισχύει την επένδυση της εταιρείας στην κορυφαία επωνυμία  ως μέρος της συνολικής στρατηγικής ανάπτυξής της Starbucks. Μετά το άνοιγμα του Roastery, η Starbucks θα φέρει στο Μιλάνο πρόσθετες καφετέριες με συνεργάτη την Percassi από τα τέλη του 2018. Αυτά τα καταστήματα θα αντικατοπτρίζουν τον μοναδικό πολιτισμό καφέ της ιταλικής αγοράς, προσφέροντας επίσης χαρακτηριστικά ποτά και εδέσματα Starbucks.

Starbucks

Στο Μιλάνο, η πολιτιστική κληρονομιά και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο της σκηνής με εντυπωσιακό design. Καθώς οι πελάτες εισέρχονται στο κτίριο συναντούν ζωντανά χρώματα που αντανακλούν την ιταλική μόδα και το σχεδιαστικό κοινό, χαιρετούν κάθε άνθρωπο, και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο χώρος μεταμορφώνεται από το φιλτράρισμα του φωτός μέσα από την γυάλινη οροφή.

Στην καρδιά του χώρου, βρίσκεται ένας πλήρως λειτουργικός χώρος καβουρδίσματος καφέ Scolari, που παράγεται μόλις λίγα μίλια έξω από το κέντρο του Μιλάνο. Στα δεξιά, οι πελάτες θα βρουν το κύριο μπαρ, όπου τα κλασικά ποτά εσπρέσο ταιριάζουν με την πρωτοποριακή καινοτομία του καφέ. Το μπαρ με ξύλινη πρόσοψη χαρακτηρίζει το fluting, το οποίο αντανακλά ένα μοτίβο που βρίσκεται στην ιταλική αρχιτεκτονική καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας, και ολοκληρώνεται με το μάρμαρο που προέρχεται από τα παγκοσμίου φήμης λατομεία της Τοσκάνης.

Starbucks

Στον επάνω όροφο, οι πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν το ArriviamoTM Bar – όπου υπάρχουν bartenders για να δημιουργήσουν ειδικά κοκτέιλ πίσω από ένα μαρμάρινο μπαρ μήκους 10 μέτρων που έχει σκαλίσει από ένα τετράγωνο Calacatta Macchia Vecchia. Τελικά, προς τα αριστερά, οι πελάτες θα δουν κατά την είσοδό τους έναν φούρνο με ξύλα, χτισμένο τούβλο με τούβλο, για τα μοναδικά αρτοποιήματα της Starbucks.

Στο κύριο μπαρ, ο καφές συναντά την τέχνη, με παραδοσιακά ποτά εσπρέσο και μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές βραδείας παρασκευής που συνδυάζουν την τέχνη με την επιστήμη του καφέ ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία.

Starbucks

Στόχος της Starbucks, με αυτό το νέο εγχείρημα είναι να αποδείξει στους Ιταλούς, μετρ του espresso, ότι η ποιότητα του καφέ σε συνδυασμό με την τέχνη, και το εξαιρετικό design από ξύλο, μάρμαρο και χαλκό είναι ικανά να τους μαγνητίσουν και να αναθεωρήσουν την γνώμη τους για την αμερικανική αλυσίδα καφέ. Το μόνο που απομένει είναι υπάρξει η ανταπόκριση ενός απαιτητικού αγοραστικού κοινού.

Source :