Η MKV Design παρουσιάζει το βιβλίο MKV Design Alchemist με την υπογραφή του οίκου Assouline

Η MKV Design, ένα από τα πιο καταξιωμένα και πολυβραβευμένα γραφεία interior design ξενοδοχείων στον κόσμο, παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό το βιβλίο «MKV Design Alchemist» το οποίο φέρει την υπογραφή του εμβληματικού εκδοτικού οίκου Assouline.

Με έδρα το Λονδίνο, η MKV Design, που διευθύνεται από τη φημισμένη αρχιτέκτονα και interior designer Μαρία Βαφειάδη, έχει υπογράψει μια σειρά εντυπωσιακών παρεμβάσεων και ριζικών ανακαινίσεων πολυτελών ξενοδοχείων και resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία:

από το Bürgenstock Resort στην Ελβετία, το οποίο ο διεθνής Τύπος αποκάλεσε «το project του αιώνα», και το Sheraton Grand London στη Βρετανία, έως το Costa Navarino, το Makedonia Palace και το πιο πρόσφατο Athens Capital – MGallery στην Ελλάδα, το οποίο έγινε talk of the town στην Αθήνα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000. Η συλλεκτική έκδοση «MKV Design Alchemist» (σ.σ. θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου) ανατέμνει την εικοσαετή ιστορία της, εισάγοντας τον αναγνώστη στη φιλοσοφία και στον πυρήνα του έργου της. Για την MKV, η «αλχημεία» του design αποτελείται από πολύ συγκεκριμένα συστατικά: τον σεβασμό στην αρχιτεκτονική ενός κτιρίου, την εις βάθος μελέτη της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της ιστορίας του και την προσπάθεια να διεγείρει τις αισθήσεις του επισκέπτη, να του ξυπνήσει μνήμες και να του δημιουργήσει συναισθήματα, ώστε να αποκτήσει μια αληθινή, διαχρονική σχέση με τον χώρο στον οποίο βρίσκεται.

«Οι χώροι που δημιουργούμε συνδυάζουν διάφορα συστατικά: την ομορφιά, τη λειτουργικότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την αισθητική και την καινοτομία. Ολα αυτά είναι μέρος της χημείας του design. Ο καλός designer είναι ένας αλχημιστής που αναμιγνύει με προσοχή υλικά με στόχο να δημιουργήσει χώρους που έχουν τη δική τους προσωπικότητα», δήλωσε η Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρύτρια της MKV Design.

Ο οίκος Assouline, με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για τις πολυτελείς εκδόσεις με θέμα την αρχιτεκτονική, το design, την τέχνη, τα ταξίδια και τη γαστρονομία. Μεταξύ άλλων, έχει εκδώσει βιβλία για τον Picasso, την Coco Chanel και τον Christian Dior, αλλά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τη Μύκονο.