Πάνω από 1.000 απολύσεις για την Hyatt!

Η Hyatt Hotels δήλωσε ότι θα απολύσει 1.300 άτομα παγκοσμίως καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, η οποία ουσιαστικά σταμάτησε τα παγκόσμια ταξίδια κρατώντας τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους.

Η Hyatt δήλωσε ότι είχε, επίσης, μειώσει και τις αμοιβές για τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όλους τους υπαλλήλους ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης, προσθέτοντας ότι το προσωπικό που απολύθηκε θα ήταν πρέπον να λάβει αποζημίωση.

“Λόγω της ιστορικής πτώσης της ταξιδιωτικής ζήτησης και του αναμενόμενου αργού ρυθμού ανάκαμψης, η Hyatt έχει λάβει την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να εφαρμόσει απολύσεις και να αναδιαρθρώσει τις παγκόσμιες εταιρικές της λειτουργίες, από την 1η Ιουνίου 2020”, δήλωσε η Hyatt.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα ανέφερε μια πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο τριμηνιαία απώλεια, μέσα στον Μάιο, και ανέστειλε το μετοχικό μέρισμα και το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon, ο Όμιλος Hyatt  είχε 55.000 υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου 2019. οπότε αναμένονται μειώσεις.