Η Autograph Collection Hotels καλωσορίζει το Hotel Elephant Weimar

Μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση, το Hotel Elephant Weimer εισχωρεί στο χαρτοφυλάκιο της Autograph Collection Hotels, με τα τέσσερα ανεξάρτητα ξενοδοχεία στη Γερμανία.

Η Autograph Collection Hotels, η ξεχωριστή συλλογή ανεξαρτήτων ξενοδοχείων της Marriott International, αποκάλυψε την τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της με την εκ νέου λειτουργία του Hotel Elephant Weimar ύστερα από εννέα μήνες πλήρους ανακαίνισης. Στην ιστορική πλατεία της πόλης, το ξενοδοχείο αποτελεί πολιτιστικό κόμβο για περισσότερο από τρεις αιώνες, γνωστό για τα κλασικά χαρακτηριστικά του Art Deco και Bauhaus. 

Το boutique Hotel Elephant Weimar προσφέρει 99 δωμάτια, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί για να καταγράψουν το πνεύμα της καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του ακινήτου. Τρεις κομψές και ευρύχωρες σουίτες έχουν το όνομά τους από την τέχνη, τη λογοτεχνία κλπ.

Ο John Premium δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξαναβάζουμε ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Γερμανίας, ενώνοντας την πλούσια ιστορία του με μια εξαιρετική ανακαίνιση. Ακριβώς όπως τίποτε άλλο, αυτό το διαχρονικό ξενοδοχείο υποστηρίζει τις αξίες του οράματος, του σχεδιασμού και της τέχνης της Autograph Collection Hotels”.

Ο μοναδικός σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας του Bost Interior Design και της DK Architekten, η οποία βασίζεται στην κομψότητα της δεκαετίας του 1920, συνδυαζόμενη με ένα εκλεκτικό μείγμα εικονικού γερμανικού δομικού σχεδίου και σύγχρονων ανθών. Εμπνευσμένη από την κορυφαία λογοτεχνία της Γερμανίας, τον Goethe και την Θεωρία των Χρωμάτων, η παλέτα χρωμάτων σε όλη την ιδιοκτησία αποτελείται από πλούσιους, φυσικούς τόνους γκρι, γαλάζιου και σκούρου σμαραγδιού. Ενώ μια στοχαστική συλλογή σύγχρονων έργων τέχνης κοσμεί τους τοίχους του ξενοδοχείου, με το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερα υπερήφανο που εκθέτει έργα από τους κορυφαίους Γερμανούς καλλιτέχνες Georg Baselitz και Elvira Bach.

Το ιστορικό ξενοδοχείο παραμένει ο τελικός κόμβος για τους εξερευνητές της πόλης και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από ό,τι καλύτερο προσφέρει η Βαϊμάρη. Με 19 από τις τοποθεσίες της πόλης που απαριθμούνται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μια σειρά από πολιτιστικά hotspots, όπως το κλασσικό Weimar Ensemble, η βιβλιοθήκη Herzogin Anna Amalia κλπ, οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από το εσωτερικό πολιτιστικό κέντρο του ξενοδοχείου για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι τους.

Το δωμάτιο Lichtsaal βρίσκεται στην καρδιά του ξενοδοχείου και προσφέρει ένα πολιτιστικό κόμβο για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις μοναδικές συλλογές έργων τέχνης καθώς και επιμελημένες συναυλίες, αναγνώσεις και θεατρικές παραστάσεις.

Μια σύγχρονη σάουνα και γυμναστήριο θα ανοίξουν επίσης τον Φεβρουάριο του 2019. Για συναντήσεις και εκδηλώσεις, το ξενοδοχείο προσφέρει 560 τετραγωνικά μέτρα ευρύχωρου και προσαρμόσιμου χώρου εκδηλώσεων και δεξιώσεων, φιλοξενώντας μέχρι και 100 άτομα ανά δωμάτιο. Τρεις μοναδικές αίθουσες συσκέψεων γεμάτες με φυσικό φως είναι διαθέσιμες για κράτηση, εξοπλισμένες με υψηλής ποιότητας συνεδριακή τεχνολογία.