Αυτά είναι κυριολεκτικά τα πιο κρύα ξενοδοχεία στον κόσμο

Αν όταν σκέφτεστε ένα ξενοδοχείοo σας έρχεται στο μυαλό η λέξη ζεστασιά, τότε μάλλον αυτά τα ξενοδοχεία δεν είναι για εσάς. Φτιαγμένα  από πάγο ή πάνω σε αυτόν, αυτά τα ξενοδοχεία μπορεί να χρειάζονται μπουφάν, αλλά είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακά.

Ice Hotel, Σουηδία

ice-hotel-1

To Ice Hotel στη  Σουηδία και συγκεκριμένα στο Γιουκασγιάρβι  είναι φτιαγμένο  εξ ολοκλήρου από πάγο και για όλη την κατασκευή του χρειάστηκαν πάνω από  4000 τόνοι πάγου από τον ποταμό Τορν.

Hôtel de Glace, Καναδάς

hotel-de-glace-3

Με θερμοκρασία σταθερά μεταξύ -5 και -2 βαθμών Κελσίου και σε αυτό το παγωμένο ξενοδοχείο στο στο Κεμπέκ του Καναδά οι επισκέπτες κυκλοφορούν με μπουφάν. Μάλιστα κοιμούνται και με μπουφάν, λογικά, καθώς τα κρεβάτια είναι και εκείνα κατασκευασμένα από πάγο.

Swiss Pod Hotel, Whitepod Eco-Luxury Hotel, Ελβετία

swiss-pod-hotel-4

Το τουριστικό χωριό Whitepod, δημιουργία της Σοφία ντε Μέιερ, αποτελείται από 15 ανεξάρτητες πολυτελείς ακάτους σαν ιγκλού και  έχει τιμηθεί με το Responsible Tourism Award for Innovation. Κάθε ένα από αυτά τα «ιγκλού» είναι τοποθετημένα σε υψωμένες προβλήτες με θέα στους πρόποδες των Ελβετικών Άλπεων.

Barin Ski Resort, Ιράν

barin_ski_resort-2

Όπως έχουμε πει και εδώ, ναι αυτό το  παγωμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στο ζεστό Ιράν. , όντας τοποθετημένο στους πρόποδες των βουνών Alborz, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο περικλείεται από χιόνια και είναι το ιδανικό θέρετρο για τους λάτρεις του σκι.