Αναπτυξιακά σχέδια της Hyatt στην Αφρική μέχρι το 2020

Hyatt

Η Hyatt ανακοινώνει τρεις νέες συμφωνίες ανάπτυξης στην Αφρική, ενισχύοντας την παρουσία της στο Ανατολικό και Βόρειο τμήμα της ηπείρου.

Hyatt

Η Hyatt Hotels Corporation ανακοίνωσε  ότι εννέα πρόσθετα ξενοδοχεία με την επωνυμία της αναμένεται να ανοίξουν στην Αφρική μέχρι τα τέλη του 2020. Η ανακοίνωση αυτή επικεντρώνεται στο πρώτο Hyatt Place, Τα ξενοδοχεία Hyatt House στην ηπειρωτική Ευρώπη, η επιστροφή της μάρκας Hyatt στο Κάιρο, τα νέα ξενοδοχεία Park Hyatt και Hyatt Regency στο Μαρόκο και τα ξενοδοχεία Hyatt σε τρεις νέες χώρες: την Αλγερία, την Αιθιοπία και τη Σενεγάλη.

Η Αφρική και ιδιαίτερα η Ανατολική Αφρική εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων της Hyatt, παρέχοντας όλο και ευνοϊκότερο επιχειρηματικό κλίμα και αυξημένη δαπάνη τουρισμού, που ενθαρρύνεται από χαλαρούς κανόνες θεώρησης, ταξιδιωτικά κίνητρα και αυξανόμενη μεσαία τάξη.  Μάλιστα, αυτοί οι παράγοντες διαμορφώνουν τη ζήτηση για διαφοροποιημένα καταλύματα, που κυμαίνονται από πολυτελείς προορισμούς πλήρους εξυπηρέτησης και ξενοδοχεία επιλογής εξυπηρέτησης. Σύμφωνα με τα αρχεία για τα τουριστικά αξιοθέατα του UNWTO, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην υποσαχάρια Αφρική αυξήθηκαν κατά 5,8% από το 2005 έως το 2017, κάτι που είναι πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο 4,2%. Επιπλέον, η ηπειρωτική Ευρώπη σημείωσε σταθερή αύξηση 8,6% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις πέρυσι.

Hyatt

Τα εγχώρια ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν λόγω της πρωτοβουλίας Single African Travel Market (SAATM) που δρομολογήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος. Ενώ η έκθεση 2017 του UNCTAD για την οικονομική ανάπτυξη στην Αφρική σημείωσε ότι τέσσερις από τους 10 ταξιδιώτες στην Αφρική προέρχονται από την περιοχή, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί με την πρωτοβουλία SAATM, τροφοδοτώντας έτσι τη ζήτηση για επιλογές μέσης αγοράς στα πολυσύχναστα κέντρα της ηπείρου και στους περιφερειακούς κόμβους Ναϊρόμπι, Λάγος, Αντίς Αμπέμπα και Γιοχάνεσμπουργκ. Η εταιρεία Forward Keys δήλωσε ότι οι διεθνείς πτήσεις προς το Ναϊρόμπι έχουν αυξηθεί κατά 8%, καθώς οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την πρόσφατη επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Jomo Kenyatta σε πολλά εκατομμύρια δολάρια και επιπλέον δρομολόγια από το Άμστερνταμ, το Παρίσι , Το Λονδίνο και η Άκκρα.

“Στο περυσινό Africa Hotel Investment Forum “(AHIF), η Hyatt έθεσε ως στόχο να φέρει τα ξενοδοχεία με την επωνυμία Hyatt στην Κένυα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα σχέδια και να τα παραδώσουμε μόλις δώδεκα μήνες αργότερα με πρόσθετες ξενοδοχειακές εξελίξεις σε όλη την ήπειρο”αναφέρει ο Tejas Shah, περιφερειακός αντιπρόεδρος της ανάπτυξης της Hyatt για την Αφρική. “Υπάρχει τεράστιο δυναμικό για περαιτέρω ανάπτυξη στην Αμερική και η προσέγγισή μας είναι να αναπτυχθεί προσεκτικά στις αγορές όπου ταξιδεύουν οι επισκέπτες μας”.

“Η ενδυνάμωση της υπάρχουσας παρουσίας του ξενοδοχείου στις πρωτεύουσες της Ανατολικής Αφρικής έχει δώσει στην Hyatt ισχυρή βάση για να συνεχίσει να αυξάνεται το αποτύπωμα της μάρκας στην υπόλοιπη ήπειρο”, δήλωσε ο Takuya Aoyama, αντιπρόεδρος ανάπτυξης της Hyatt για την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. “Είμαστε προνομιούχοι να έχουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο εξαιρετικών ιδιοκτητών και προγραμματιστών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την τόνωση της δυναμικής μας και την τόνωση της ανάπτυξης μας σε όλη την Αφρική”.

Hyatt

Από τα αναμενόμενα εννέα νέα ξενοδοχεία του Hyatt, πέντε είναι οι καταχωρίσεις στην αγορά:

  • Αλγερία: Hyatt Regency Algiers Airport (αναμένεται να ανοίξει το 1ο τρίμηνο του 2019)
  • Αιθιοπία: Hyatt Regency Addis Abeba (αναμένεται να ανοίξει το Q4 2018)
  • Κένυα: Hyatt Place Ναϊρόμπι / Westlands και Hyatt House Ναϊρόμπι / Westlands (αναμένεται να ανοίξουν το 2020)
  • Σενεγάλη: Hyatt Centric Dakar (αναμένεται να ανοίξει το 1ο τρίμηνο του 2019)

Στις καθιερωμένες αγορές της Αφρικής, η Hyatt επεκτείνει το αποτύπωμα της επωνυμίας της σε:

  • Κάιρο: Το Hyatt Regency Cairo West (που αναμένεται να ανοίξει το 2020) θα σηματοδοτήσει το δεύτερο ξενοδοχείο με την επωνυμία Hyatt στην Αίγυπτο και την επιστροφή της σημαίας Hyatt στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου
  • Μαρόκο: Το Park Hyatt Marrakech (που αναμένεται να ανοίξει το 2020) και το Hyatt Regency Taghazout (αναμένεται να ανοίξουν το τρίτο τρίμηνο του 2019) θα αντιπροσωπεύουν το τρίτο και το τέταρτο ξενοδοχείο με το όνομα Hyatt στο Μαρόκο
  • Τανζανία: Η Hyatt Regency Arusha (που αναμένεται να ανοίξει στα μέσα του 2019) θα σηματοδοτήσει το τρίτο ξενοδοχείο με το όνομα Hyatt στη χώρα

“Ο αριθμός των συμβάσεων franchise και διαχείρισης που εκτελούνται από την Hyatt στην περιοχή αντανακλά την ευελιξία μας με τη συνεργασία με τους περιφερειακούς προγραμματιστές για έργα που ξεκινούν από νέες κατασκευές μέχρι προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση ή ακόμα και μετατροπές λειτουργικών ξενοδοχείων”, συνέχισε ο Shah. “Ως μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου της Hyatt για επέκταση στην υποσαχάρια Αφρική, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέες ευκαιρίες σε χώρες όπως η Ρουάντα, η Ουγκάντα, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, το Καμερούν, η Μαδαγασκάρη, η Γκάνα και η Ακτή του Ελεφαντοστού”.