Σόμπες ξύλου χειροποίητες κεραμικές

Στην ιταλική κουλτούρα, οι χαρακτήρες του καλλιτέχνη και του τεχνίτη συχνά συμπίπτουν τέλεια, όπως και τα δύο μισά ενός καλουπιού. Η ιστορία του Sergio Leoni είναι υποδειγματική υπό αυτή την έννοια: από τότε που ολοκλήρωσε τις πρώτες σπουδές του στο καλλιτεχνικό σχέδιο, τη γλυπτική και τη μοντελοποίηση αργίλου – που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια – ο Maestro έχει αφιερώσει τη δημιουργικότητά του και τη στυλιστική του έρευνα στην κατασκευή σόμπων, τον καλλιτεχνικό τους χαρακτήρα και την ποιότητα θέρμανσης.

Στο εργαστήριο του Sergio Leoni κάθε σόμπα κατασκευάζεται με το χέρι, χρησιμοποιώντας φυσικά στοιχεία και υλικά – όπως πηλό, νερό και φωτιά – ένας συνδυασμός των οποίων καθορίζει τον ρυθμό παραγωγής.

Όλα τα υπόλοιπα είναι να έχουμε την απαραίτητη δεξιοτεχνία, ταπεινότητα να ακούσουμε και υπομονή να πειραματιστούμε, όπως λέει πάντα ο Sergio Leoni.

Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή από καλλιτεχνικές ξύλινες σόμπες, φτιαγμένες για να διαρκούν για πάντα, ακτινοβολώντας απαράμιλλη ευεξία με τη ζεστασιά τους, και προκαλώντας εξίσου απαράμιλλο συναίσθημα με την ομορφιά τους σε παλάτια, κάστρα και σε αρχαία και μοντέρνα σπίτια σε όλο τον κόσμο.

 

   Περισσότερες πληροφορίες:   www.optimumform.gr/products.php?id=46