Επαγγελματικός Εξοπλισμός Αναψυκτήριου: Όλα όσα θα χρειαστείτε

Το αναψυκτήριο είναι η καθημερινή στάση σχεδόν κάθε ανθρώπου στην Ελλάδα. Από τον καφέ μας ή ένα γρήγορο snack το πρωί, μέχρι ένα ποτό στο χέρι το βράδυ, τα αναψυκτήρια έχουν γίνει πλέον η αγαπημένη σας στάση σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και όχι μόνο.

Εφόσον σκέφτεστε να ανοίξετε κι εσείς μια τέτοια επιχείρηση, καλό είναι να λάβετε υπόψη ότι ο επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία της. Ενώ, δηλαδή, σε άλλα καταστήματα, όπως οι καφετέριες και τα μπαρ, η επένδυση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του χώρου, στα αναψυκτήρια ο εξοπλισμός είναι ο μόνος που θα κάνει τη διαφορά, αφού εδώ σημασία έχει το τελικό προϊόν που λαμβάνει ο πελάτης. Ο ποιοτικός εξοπλισμός αναψυκτήριου θα σας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρετε ροφήματα και snacks που θα κάνουν τη διαφορά και θα προσελκύσουν τελικά περισσότερους και πιο πιστούς πελάτες.

Τι ακριβώς χρειάζεστε όμως, για να ανοίξετε ένα αναψυκτήριο; Οι ειδικοί της εταιρείας Serko Ararat, μία από τις γνωστότερες και παλαιότερες επιχειρήσεις στον επαγγελματικό εξοπλισμό μας κατατοπίζουν σχετικά.

Εξοπλισμός καφέ

Το πρώτο βήμα είναι να επενδύσετε σε υψηλής ποιότητας εξοπλισμό καφέ, έτσι ώστε να προσφέρετε γευστικό καφέ που θα σας εδραιώσει σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο. Έτσι, το βασικότερο είναι να ξεκινήσετε με μια επαγγελματική εσπρεσσομηχανή υψηλής ισχύος. Ανάλογα με τις δεξιότητες του προσωπικού σας και αν έχετε ή όχι barista θα πρέπει να επιλέξετε αυτόματη ή χειροκίνητη μηχανή καφέ. Η αυτόματη παρέχει το πλεονέκτημα ότι το τελικό προϊόν είναι πάντα άριστο χωρίς διακυμάνσεις στην ποιότητα. Για την ολοκλήρωση του καφέ θα χρειαστείτε και μηχανή για αφρόγαλα και σαντιγί.

Μπορεί, βέβαια, οι περισσότεροι πελάτες πλέον να αγοράζουν espresso ή cappuccino σε διάφορες μορφές, όμως θα πρέπει να προσφέρετε και τα υπόλοιπα είδη καφέ. Συνεπώς, θα χρειαστείτε: καφετιέρα φίλτρου, χόβολη καφέ και φραπιέρα.

Εξοπλισμός ροφημάτων

Για τα ζεστά ροφήματα, όπως το τσάι και η σοκολάτα, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν επαγγελματικό βραστήρα, έτσι ώστε να ζεσταίνετε το νερό γρήγορα και χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά προσφέροντας φρέσκους χυμούς διαφόρων φρούτων πέρα από τα κλασικά, καθώς και υγιεινά smoothies. Ο εξοπλισμός για αυτά είναι ο στίφτης που μπορεί να χρησιμεύσει στα πορτοκάλια και τα λεμόνια, ο αποχυμωτής για όλα τα υπόλοιπα φρούτα και το μπλέντερ, το οποίο χρησιμεύει για smoothies, αφού κόβει και αναμειγνύει όλων των ειδών τα υλικά μεταξύ τους.

Εξοπλισμός για παρασκευή σνακ

Ο εξοπλισμός  για καφέ και αναψυκτήρια πρέπει να περιλαμβάνει και συσκευές για παρασκευή αλμυρών και γλυκών σνακ. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα snacks που μπορείτε να ετοιμάσετε, οπότε το τι θα επιλέξετε εξαρτάται από την επένδυση που θέλετε να κάνετε και το διαθέσιμο προσωπικό. Σίγουρα, πάντως, όσο περισσότερες επιλογές προσφέρετε, τόσο το καλύτερο.

Η τοστιέρα είναι απολύτως αναγκαία, ενώ καλό είναι να συμπληρωθεί και με μια φριτέζα για τις αγαπημένες συνοδευτικές πατάτες τηγανητές, αλλά και για πιάτα, όπως οι κοτομπουκιές. Από εκεί και πέρα, άλλες επιλογές για πιο ευφάνταστα σνακ είναι: συσκευή hot dog, κρεπιέρα, βαφλιέρα, λουκουμαδομηχανή και παγωτομηχανή.

Ψύξη και θέρμανση

Σε ένα αναψυκτήριο παίζει μεγάλη σημασία η όμορφη παρουσίαση των προϊόντων, έτσι ώστε ο πελάτης να τα επιλέξει. Και όταν μιλάμε για παρουσίαση των προϊόντων, εννοούμε και τη συντήρησή τους ανάλογα με το είδος τους με τις κατάλληλες βιτρίνες. Μάλιστα, οι βιτρίνες πρέπει να τοποθετούνται σε περίοπτη θέση, για να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Έτσι, εφόσον προσφέρετε προϊόντα που απαιτούν ψυγείο, όπως τα κρύα σάντουιτς, οι σαλάτες και τα γλυκά, τότε θα πρέπει να τα τοποθετείτε σε ψυχόμενες βιτρίνες, ώστε να παραμένουν αναλλοίωτα για αρκετές ώρες, αλλά ταυτόχρονα να είναι άμεσα προσβάσιμα στους πελάτες. Φυσικά, τα ευπαθή αυτά προϊόντα δε μπορούν να μείνουν για πολλή ώρα στην ψυχόμενη βιτρίνα χωρίς να αγοραστούν. Συνεπώς, θα πρέπει να τα έχετε αποθηκευμένα σε επαγγελματικά ψυγεία και να τα τοποθετείτε στη βιτρίνα μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, με σκοπό την πώληση μέσα στις επόμενες λίγες ώρες.

Αντίστοιχα, για ζεστά σνακ, όπως συμβαίνει κυρίως με τα σφολιατοειδή, θα πρέπει να τα τοποθετείτε σε θερμαινόμενες βιτρίνες. Αυτές τα διατηρούν στη θερμοκρασία που είναι ιδανική για σερβίρισμα, όμως δεν μπορούν να τα ζεστάνουν, αν είναι κρύα. Επομένως, είναι απαραίτητος και ο φούρνος μικροκυμάτων, το ζέσταμα στον οποίο προηγείται της τοποθέτησης στη βιτρίνα.

Καθαριότητα του χώρου και των σκευών

Ο βασικός εξοπλισμός καθαριότητας περιλαμβάνει καθαριστικά προϊόντα και κάδους απορριμμάτων με ποδοβαλβίδα για άριστη υγιεινή. Τα επαγγελματικά προϊόντα καθαρισμού βγαίνουν σε μεγαλύτερες συσκευασίες σε σχέση με τα οικιακά, είναι πιο αποτελεσματικά για τις δύσκολες βρομιές και είναι αναλογικά πολύ πιο οικονομικά.

Πέρα από αυτό, ένα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο πρέπει να απαντήσετε, είναι αν το πλύσιμο των σκευών και των πιάτων θα γίνεται με πλυντήριο ή χειροκίνητα. Τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων & ποτηριών ολοκληρώνουν την πλύση μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα μόλις λίγων λεπτών, με αποτέλεσμα η οργάνωση της κουζίνας να βελτιώνεται θεαματικά. Επιπλέον, παρέχουν την υψηλότερη δυνατή υγιεινή, αφού η πλύση γίνεται σε υψηλή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να εξαλείφουν οποιοδήποτε μικρόβιο και βρομιά.

Αν, όμως, έχετε ελάχιστα πιάτα και σκεύη για πλύσιμο, επειδή προσφέρετε τα προϊόντα σε χάρτινη συσκευασία και τα περισσότερα σνακ τα αγοράζετε έτοιμα, τότε το πλύσιμο στο χέρι ενδέχεται να σας συμφέρει περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε λάντζα ανοξείδωτη με ποδοβαλβίδα και λιποσυλλέκτη.

Βρείτε επαγγελματικό εξοπλισμό για αναψυκτήριο κορυφαίας ποιότητας κατασκευής και υλικών στην εταιρεία www.serkoararat.gr