Ανανεώστε την ψυχολογία των πελατών σας με ανακαίνιση των ξενοδοχειακών δωματίων

Τα δωμάτια, είναι ο χώρος που χαλαρώνουν και ξεκουράζονται οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου. Αυτοί είναι και οι δύο πιο βασικοί λόγοι για τους οποίος ο χώρος αυτός πρέπει να είναι διακοσμημένος με προσοχή, να έχει τάξη και όμορφα χρώματα, προκειμένου να τους παρακινούν να ξεκινήσουν δυναμικά την κάθε σας μέρα. Θα πρέπει, λοιπόν, ο χώρος αυτός να μην προκαλεί άσχημα συναισθήματα αλλά το εντελώς αντίθετο.

Η ανακαίνιση του υπνοδωματίου σας θα ανανεώσει την ψυχολογία σας. Δώστε έναν αέρα ανανέωσης στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας με αυτές τις μικρές και εύκολες διακοσμητικές παρεμβάσεις και αναβαθμίστε την εμπειρία των πελατών σας.

    1. Επιλογή χρώματος

Αντί για τολμηρά χρώματα, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις από την παλέτα των χρωμάτων του μπλε, της λεβάντας ή του πράσινου. Τα χρώματα αυτά θα δώσουν μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου, θα βοηθήσουν να ρυθμίσετε την έντασή καθώς είναι χρώματα που προσδίδουν οικειότητα στο χώρο.

    1. Το ταβάνι

Το ταβάνι είναι στην ουσία ο πέμπτος τοίχος ενός δωματίου και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζετε. Όταν λοιπόν ξεκινήσετε την ανακαίνιση δωματίων μην παραλείψετε το ταβάνι. Σκεφτείτε κάθε φορά που ξαπλώνετε στο κρεβάτι και κοιτάτε ψηλά, τί θα θέλατε να βλέπετε. Βάψτε το ταβάνι σας με μια απαλή απόχρωση ή σχεδιάστε ένα μοτίβο που να χαλαρώνει τον επισκέπτη. Δίνοντας στο ταβάνι μια απόχρωση από το χρώμα που έχετε επιλέξει για το υπόλοιπο δωμάτιο, αμέσως αυτή η κίνηση θα δώσει την αίσθηση της ενότητας στο χώρο. Για περισσότερο ρομαντικό στιλ κρεμάστε από το ταβάνι μια κουνουπιέρα ή διάφανα υφάσματα τα οποία θα αγκαλιάσουν το κρεβάτι.

    1. Μίνιμαλ διακόσμηση

Για να είναι το δωμάτιο ζεστό και λιτό αλλά παράλληλα να είναι και κομψό, θα πρέπει να είστε στις επιλογές σας, όσο πιο μίνιμαλ γίνεται. Η απόσταση του κρεβατιού από τους γύρω τοίχους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 90 εκατοστά ενώ τα έπιπλα που υπάρχουν κοντά σε αυτό θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 60 εκατοστά. Διακοσμήστε την κρεβατοκάμαρά με τα απολύτως απαραίτητα. Ένα κρεβάτι, ένα ή δύο κομοδίνα, μια ντουλάπα και μια καρέκλα, εφόσον χωράει είναι αρκετά!

    1. Το σωστό κρεβάτι

Ο πρωταγωνιστής του δωματίου είναι το κρεβάτι και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι το πιο προσεγμένο έπιπλο. Για να δώσετε στιλ στα δωμάτια αρκεί ένα κρεβάτι με κεφαλάρι. Αυτού του είδους τα κρεβάτια είναι απλά και κομψά παράλληλα, ενώ συνδυάζονται άψογα τόσο με την κλασική όσο και με τη μοντέρνα διακόσμηση.

    1. Χώροι αποθήκευσης

Για να είναι το δωμάτιο πάντα τακτοποιημένο, θα πρέπει τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό να είναι πάντα στη θέση τους. Αν οι ντουλάπες είναι μικρές ή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να αποθηκεύονται τα πράγματα των επισκεπτών, τοποθετήστε κουτιά. Τα κουτιά θα δώσουν χρώμα στο δωμάτιο καθώς παράλληλα είναι και ιδιαιτέρως χρήσιμα για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων. Δοκιμάστε διαφορετικών μεγεθών και υλικών.

 

Πηγή: elitestrom.gr