Διακοπές στα… ύψη! Τα ομορφότερα δεντρόσπιτα ξενοδοχεία στον κόσμο!

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου όταν λέμε για διακοπές στα ύψη είναι το βουνό! Στην προκειμένη περίπτωση όμως αυτά τα ξενοδοχεία έρχονται να αλλάξουν αυτό το γεγονός, αφού ανεβάζουν στα ύψη τις εγκαταστάσεις τους και παρέχουν διακοπές σε δεντρόσπιτα!

Πλέον γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα η ξενοδοχειακή εμπειρία, αφού η έννοια της επιστροφής στη φύση αποκτά σάρκα και οστά με τα δεντρόσπιτα, που συνδυάζουν τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου και αποτελούν κυριολεκτικά έργα τέχνης.

Το πρώτο ξενοδοχείο – δεντρόσπιτο που αξίζει να μπει σε αυτή τη λίστα είναι το Cabanes als Arbres, στην Ισπανία. Μια αμιγώς οικολογική εμπειρία στην επαρχία της Girona, που περιλαμβάνει 10 στρογγυλά δεντρόσπιτα με χαριτωμένο υπαίθριο design. Τα δεντρόσπιτα παρέχουν και ιδιωτική βεράντα με θέα το δάσος. Τα δωμάτια αυτά, που έχουν πάρει τα διαφορετικά ονόματά τους από τα διαφορετικά πουλιά που απαντώνται στο δάσος, είναι κατασκευασμένα ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων και είναι προσβάσιμα από κρεμαστές γέφυρες και ξύλινες σκάλες.

 


Το δεύτερο που επάξια τοποθετείται στη λίστα είναι το Bangkok Tree House, στη Ταϊλάνδη. Βρίσκεται σε μια μικρή και με πλούσια βλάστηση χερσόνησο έξω από το κέντρο της πόλης, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο μακριά από το αστικό περιβάλλον. Το πράσινο αυτό ξενοδοχείο προσφέρει 12 δεντρόσπιτα – φωλιές που περιλαμβάνουν και πλωτό κρεβάτι στο ποτάμι, αλλά και μια μαγευτική θέα, αφού το δωμάτιο είναι εξωτερικό πάνω σε μια εξέδρα από bamboo σε ύψος 7 μέτρων.

 

Ένα τέτοιου είδους ξενοδοχείο δεν θα μπορούσε να λείπει από την Αυστραλία. Πρόκειται για το The Secret Treehouse το οποίο έχει το δικό του spa και φυσικά ξυλόφουρνο. Με αυτήν την μοναδική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, τα δωμάτια δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να είναι εντελώς κλειστά. Έτσι διαθέτουν ένα χαλαρό και ευάερο design με παράθυρο έως το δάπεδο, προσφέροντας μια μαγευτική θέα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τους ερωτευμένους.

 

 

Ωστόσο την πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση των δεντρόσπιτων παρουσιάζει το ξενοδοχείο Treehotel, στη Σουηδία. Οι εγκαταστάσεις αυτές αποτελούνται από δεντρόσπιτα εκτός του δικού μας κόσμου, αφού το κάθε ένα είναι σχεδιασμένο μοναδικά και παραπέμπουν σε εξωπραγματικά φαινόμενα. Ένα από τα δεντρόσπιτα είναι κατασκευασμένο με καθρέφτες εξωτερικά, κάτι που το βοηθά να “εξαφανίζεται” και να γίνεται ένα με το φυσικό του περιβάλλον. Αδιαμφισβήτητα, είναι ο ορισμός των διακοπών incognito. Ένα, εξίσου ενδιαφέρον δεντρόσπιτο αναπαριστά ένα UFO. Μήπως τελικά όντως τα έχουμε δει; 


 

Βέβαια, ανάμεσα σε αυτά τα ιδιαίτερα δεντρόσπιτα υπάρχουν και κάποια πιο παραδοσιακά θα λέγαμε που φυσικά και αυτά προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Φυσικά μια τέτοια καινοτομία δεν θα μπορούσε να λείπει από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, διατίθενται δεντρόσπιτα μέσω της πλατφόρμας AirBnB, και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές. Τα πιο ιδιαίτερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκονται στην Κέρκυρα με το Margaritis’ s Treehouse και στο Ρέθυμνο με το Treetop Hideway.

Το Margaritis’s Treehouse προσφέρει 2 υπνοδωμάτια, 2 κρεβάτια, 2 μπάνια και μπορεί να φιλοξενήσει 4 επισκέπτες. Είναι, πραγματικά, ένας χώρος που σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί. Βρίσκεται ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και σε ύψος 7 μέτρων, προσφέροντας έτσι εκπληκτική θέα από την βεράντα.

Το Treetop Hideway είναι στην πραγματικότητα ένα στούντιο, που μπορεί να φιλοξενήσει 2 μόνο άτομα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για ρομαντικές διακοπές στην Κρήτη. Σε συνδυασμό με την μαγευτική θέα που προσφέρει, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την πισίνα, το BBQ αλλά και πολλές ακόμα παροχές.