Ελληνικοί Θεοί : 5 νέα ξενοδοχεία που υπόσχονται διακοπές στον Παράδεισο

Με ένα σύνολο νέων εγκαινίων που σε ενθουσιάζουν το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, σύμφωνα με το forbes.com, προσελκύοντας όλου εκείνους που αναζητούν την ηρεμία στις διακοπές τους.

credit: Cavo Spada

Το πρώτο βρίσκεται στην Κρήτη, και στην πραγματικότητα είναι ένα ξενοδοχείο που θα επαναλειτουργήσει αυτό το Μάρτιο ύστερα από ακριβότατη ανακαίνιση. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο Cavo Spada Luxury Sports & Leisure Resort & Spa”Αυτή η εντυπωσιακή παραθαλάσσια ιδιοκτησία θα χαρακτηρίζεται από μίνιμαλ αρχιτεκτονική εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και όλα τα δωμάτια θα βλέπουν θέα την Μεσόγειο. Απευθύνεται σε οικογένειες ή ζευγάρια που αποζητούν κάτι περισσότερο από τις διακοπές τους, ενώ, ταυτόχρονα, θα δίνει και έμφαση στη γνώση και τη μάθηση. Ξεχάστε τα πάντα σχετικά με τα σχολικά βιβλία, αυτό σχετίζεται με την μάθηση και την εμπειρία της τοπικής κουλτούρας. Περίμενε μαθήματα δοκιμής κρασιού και ελαιολάδου, μαθήματα μαγειρικής και πολιτιστικές συναυλίες. Η ευεξία στο “Cavo Spada” είναι μια ακόμα λέξη κλειδί προσφέροντας μαθήματα yoga στην παραλία, εγκαταστάσεις υδρομασάζ, τουρκικές θεραπείες και ολοκληρωμένο μενού από θεραπείες ομορφιάς. Όλα έχουν να κάνουν, λοιπόν, με την παράγοντα του να νιώσει κανείς όμορφα.

credit: MarBella Nido

Στο μεταξύ, τον Μάιο, το νησί της Κέρκυρας θα καλωσορίσει τη δεύτερη εγκατάσταση του ομίλου MarBella. Το ξενοδοχείο MarBella Nido Suite Hotel & Villas”που θα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες-  δημιουργήθηκε στα νοτιοανατολικά του νησιού, στον Άγιο Ιωάννη, και θα προσφέρει 70 σουίτες και βίλες με εξεζητημένη διακόσμηση εμπνευσμένη από το κλασικό κερκυραϊκό στυλ, με χειροποίητα ψηφιδωτά και απαλά χρώματα. Δύο εστιατόρια, ένα club στην παραλία και ένα spa θα εντείνουν τον παράγοντα της πολυτέλειας.

credit:Ikos Dassia

Και πάλι στην Κέρκυρα, αποτελώντας την τρίτη επένδυση του ομίλου Ikos που αναγνωρίζεται η έξυπνη παράδοσή του για το all-inclusive. Το ξενοδοχείο Ikos Dassiaανοίγει τις πόρτες του για τους επισκέπτες τον Μάιο. Με επίκεντρο τη γαστρονομική του προσφορά, καθώς όλα του τα εστιατόρια θα συνεργάζονται με chef που έχουν βραβευθεί με αστέρια Michelin, το νέο αυτό εγχείρημα θα κερδίσει το στοίχημα ανάμεσα σε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία στο νησί. Τοποθετημένο στον κόλπο Δασσιά, μόλις 15 λεπτά από την ιστορική πόλη της Κέρκυρας, το εντυπωσιακό ξενοδοχείο αποτελείται από 403 κρεβατοκάμαρες, σουίτες και βίλες ανάμεσα σε ανθισμένους κήπους και με θέα όλο το Ιόνιο. Επτά από τα εννιά εστιατόρια θα προσφέρουν γεύματα a la carte, με υπέροχο κρασί, προσφέροντας μια ποικιλία από γαστρονομικές εμπειρίες, από Ασιατική μέχρι Γαλλική κουζίνα, αλλά και Βασκική κουζίνα μέχρι παραδοσιακά πιάτα.

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος αυτός έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν όλοι το φαινόμενο all-inclusive, δίνοντας στα ξενοδοχεία του το χαρακτήρα της προπληρωμένης πολυτέλειας. Το νέο αυτό ξενοδοχείο διαπνέεται από το ίδιο μήκος κύματος και οι επισκέπτες του θα αναμένουν πρωτοποριακές εμπειρίες όπως η εμπειρία Dine-Out,όπου θα μπορούν να επιλέγουν να δειπνήσουν σε ένα τοπικό ελληνικό εστιατόριο, ή δραστηριότητες στο νησί, ένα μαγαζί αφιερωμένο στο παγωτό και πολύ φιλικό περιβάλλον για τα παιδιά και τέλος ένα μόνο για ενήλικες μαγαζί για εξαιρετικά κρασιά. Το Ikos Dassia θα έχει και ιδιωτική παραλία, γήπεδα τένις και θα παρέχει τεράστια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες και θαλάσσια σπόρ. Τα τμήματα μόνο για ενήλικες θα βοηθούν τον επισκέπτη να ταξιδεύει και να αποδρά από την πραγματικότητα, κερδίζοντας λίγο χρόνο για τον εαυτό του.

credit:Euphoria Retreat

Μιλώντας για την ηρεμία και τον χρόνο για τον εαυτό του επισκέπτη, δεν γίνεται να μην παρουσιαστεί και το νέο ξενοδοχείο Euphoria Retreat” στην Πελοπόννησο, έναν ολοκληρωμένο προορισμό για spa, το οποίο θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του το καλοκαίρι και υπόσχεται έναν μοναδικό συνδυασμό από περιποιήσεις και εμπειρίες, που βασίζονται στην αρχαία Ελληνική αλλά και Κινεζική φιλοσοφία.

Μόλις μια ώρα μακριά από την Καλαμάτα, το ξενοδοχείο έχει δημιουργηθεί στην άκρη της Βυζαντινής πόλης του Μυστρά, ένα μνημείο του 13ου αιώνα, προστατευόμενο από την UNESCO ως παγκόσμια Κληρονομιά. Έχοντας ως έμπνευση την Βυζαντινή αρχιτεκτονική και την Ελληνική εικονογραφία , η διακόσμηση είναι πολύ ζωντανή με την γεμάτη καμπύλες αρχιτεκτονική αλλά και με τα χρώματα άλλοτε του χρυσού και άλλοτε της γης. Εδώ, λοιπόν, όλα έχουν να κάνουν με την μεταμόρφωση και της ψυχής και του σώματος, και όλα τα προγράμματα που προσφέρονται είναι βασισμένα στα στοιχεία της γης, της φωτιάς, του νερού, του ξύλου και του μετάλλου. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να κλείσουν και εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Όσον αφορά την κουζίνα, την έχουν επιμεληθεί ειδικοί διατροφολόγοι, ενώ προσφέρεται στο εστιατόριο Gaia με την εκπληκτική θέα της κοιλάδας. Ταυτόχρονα με το spa που αποτελεί το κέντρο της όλης εγκατάστασης, προσφέρεται και πληθώρα από εξωτερικές δραστηριότητες όπως η ορειβασία, η ποδηλασία, η αναρρίχηση,το rafting.

credit: Gennadi Grand Resort

Τέλος, μια σημαντική είσοδος στην βιομηχανία της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί και στη Ρόδο με το νέο ξενοδοχείο Gennadi Grand Resortτον Μάιο. Μέλος του ομίλου Lindos Hotel Group, αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο εστιάζει στον τόπο και δίνει έμφαση στην μεταφορά του εξωτερικού περιβάλλοντος μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Τα περισσότερα από τα 266 δωμάτια και σουίτες έχουν ιδιωτική πισίνα και κήπο, πράγμα που προσφέρει ισότητα ανάμεσα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Τρεις πισίνες, 11 εστιατόρια και bar, ένα θέατρο, spa και διαφόρων ειδών μαγαζιά θα ευχαριστήσουν και τον πιο δύσκολο επισκέπτη. Τα εστιατόρια περιλαμβάνουν μια διαδραστική κουζίνα, παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες αλλά και steakhouse και bistro. Συμπληρωματικά, στις περιποιήσεις του spa και τις εξωτερικές δραστηριότητες , η πράσινη οροφή θα χρησιμοποιείται ως ανοιχτός δημόσιος χώρος για περπάτημα, yoga, τρέξιμο με θέα όλο το νησί. Επιπλέον, αποτελεί μέρος της όλης προσπάθειας για τη βιωσιμότητα και την οικολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας αποδοτικές πηγές ενέργειας, σύστημα ελέγχου κατανάλωσης νερού, – τελευταίας τεχνολογίας – οικολογικά συστήματα κλιματισμού, ανακύκλωση, σύστημα διαχωρισμού των σκουπιδιών κλπ.